VrouwActief ….. september

Wat een prachtige start van het nieuwe seizoen afgelopen dinsdag 13 september bij Bloem & Meer in de bloemenpluktuin van Mandy von Eckardstein aan de Bovenmeerweg. Het programma was vervroegd en om kwart over 7 waren de meesten van jullie al aanwezig. De koffie, thee en wat lekkers stond klaar, met dank aan de gastvrouw en gastheer. Het was heerlijk weer en goed toeven in de grote tuin verscholen achter het huis. Meer dan 100 verschillende soorten worden er inmiddels gezaaid in en geplukt uit de drie grote bloembedden. Door het seizoen heen wisselt het aanbod. En ondanks dat zij pas twee jaar geleden met deze hobby gestart is en het concept van Bloem & Meer, is haar kennis al groot. Wij kregen uitleg over een aantal soorten bloemen en grassen en ook hier was de diversiteit al goed te zien. Daarna met z’n allen een rondje door de tuin langs de bloemen waar bordjes stonden met nummers, een kleine kennisquiz, want hoe heet nou zo’n bloem? Nou ben ik zelf van het genieten en weet ik echt niet hoe alle bloemen heten, zeker de Latijnse naam niet, maar ik was niet de enige. Uiteindelijk had Anneke de Jong de hoogste score en zij ging met een prachtig boeket naar huis. De tijd vloog om en de zon ging (te) snel onder.

Bedankt voor de gastvrijheid familie von Eckardstein, we hebben genoten van een heerlijke avond in jullie mooie bloementuin.

Het was tijd om richting Dorpspunt te gaan, ons nieuwe thuishonk, waar de avond nog even gezellig verlengd werd en we uiteindelijk om kwart voor 11 de deuren sloten. Op deze avond hebben wij 3 nieuwe leden mogen begroeten, welkom en ook jullie veel plezier op de avonden Corrie, Lida en Liesbeth. Wil jij nou ook lid worden, kom dan gerust naar de volgende avond op 11 oktober. Het belooft een heel interessante avond te worden met Jeroen de Vrij als gastspreker.

Namens bestuur VrouwActief,

Ria Luiten