Nog een oude traditie

roeger werd er in Den Haag jaarlijks een auto zegening gehouden. We reden dan met mijn Vader, naar een school  in de stad, alwaar we  konden  aansluiten aan een lange rij auto’s. Eerste hek erin, en over het schoolplein, het andere hek weer uit. Iedere auto werd apart gezegend met een gebedje en een kruis met wijwater. Of dat nog gebeurt weet ik niet, ik heb geen familie meer in Den-Haag wonen.

Toen ik 59 jaar geleden in Stompwijk kwam wonen, hadden we de eerste paar jaar nog geen auto, en nu heb ik er jaren lang niets over gehoord.

Jammer dat het niet in de D.K. was aan gegeven. Ik denk dat er dan wel meer liefhebbers waren geweest.

Pastoor Wessels vertelde dat het meest op Palmzondag gebeurde. Maar ik denk, dat ook corona hier wel de schuld aan is geweest. Hoewel het in Limburg nog steeds in ere wordt gehouden.

Pastoor Wessels zegende een mooie vrachtwagen en nog een paar andere, waar onder ook die van mij.

Baat het niet, dan schaadt het niet, is een gezegde.

Net zoals veel bestuurders ook nog een afbeelding van de Heilige Christoffel In hun auto hebben. 

Groetjes Ria v. Dijk