Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag stonden de liefhebbers van het marathon schaatsen 3 rijen dik om hun favorieten aan te moedigen. In het begin van de wedstrijden is het ijs op de buitenbaan super. Maar door de hoge temperaturen is dat na een kwartier voorbij en begint het buffelen.

Als eerste van start Dames beloften. Eline van Voerde kwam als eerste over de streep voor Linda Tempert en Sofie Schilder. Als 2e startte de dames Top divisie daar was olympisch kampioene Irene Schouten  veruit de sterkste. Als enige wist zij 2 ronden voor te pakken. Ploeggenoot van Irene, Marijke Groenwoud werd 2e en eveneens ploeggenoot van Irene, Maaike Verweij werd 3e. Tjilde Bennis, overgestapt naar ploeg Turner finishte als 25e.

Bij de heren Top won Jeroen Janissen met twee ronden voor, nipt voor Bart Hoolwerf en Harm Visser. 8  Man had 2 ronden voor en 14 man 1 ronde.

Bij de Beloften heren was Gert Wierde de sterkste, 2e Homme Jan de Groot en als 3e de fransman Germain Deschamps. Leon Wenteler van GroeneHartSport werd 4e ook met 2 ronde voor. 9 Man had 2 ronden voor en 5 man 1 ronde.

Volgende wedstrijd in Enschede op de IJsbaan Twente.

Start om 17.30 uur met de heren Beloften om 19,00 uur Top Dames en om 20,15 uur Top Heren.