Bijbelpraatje

Hallo lieve kinderen,

Alles goed en lekker uitgerust?

Heerlijk hè, zo’n herfstvakantie tussendoor met al die  fijne boswandelingen waar je zomaar kan genieten van al die prachtige herfstkleuren van de bladeren aan de bomen en op de grond!

Jullie zijn vast wel even weg geweest, ik bedoel naar een bungalow, een camping of zo! Nou, dat hebben Keesje en Annie ook gedaan. Samen met opa en oma hebben zij hun vakantie doorgebracht in een schitterende bungalow. Jammer dat mama en papa niet mee konden, omdat ze op kantoor moesten blijven werken, aangezien men te weinig personeel had en er sprake was van grote drukte! Nou, het was nu eenmaal zo! Zonder papa en mama, toch maar proberen lekker te genieten van deze vakantie!

‘Zeg opa, wat gaan we vandaag doen?’ vroeg Annie.

‘Wel’, zei opa, ‘Vandaag gaan wij eerst zwemmen en daarna naar de poffertjeskraam. Wat wij vanmiddag dan doen, dat zien we wel!’

‘Wat fijn “ jubelden de kinderen en dansten in het rond!

Nadat ze met z’n allen, ja oma ook hoor, hadden gezwommen en van de poffertjes hadden genoten, vroeg Annie aan opa: ’Opa mogen wij kastanjes, eikeltjes, beukennootjes en gekleurde bladeren gaan zoeken?’

‘Natuurlijk mag dat, maar jullie mogen niet verder dan tot de rand van het bos gaan, want in het bos is het veel te gevaarlijk! Als jullie gehoorzaam zijn, dan gaat alles goed! Intussen haal ik de fietsen uit de schuur, dan kunnen wij straks met z’n allen een fietstochtje maken!’ zei opa. Hoe mooier kan dat niet!

Opgetogen pakten Annie en Keesje hun emmertjes en huppelden tot aan de rand van het bos. Opa en oma konden hen zo vanuit de bungalow gemakkelijk in de gaten houden. ‘Ha, kijk dan, wat een kastanjes liggen er op de grond!’ zei Keesje. ‘En wat een hoop bladeren, groen, geel, rood, bruin, oranje en nog veel meer! Verderop zie ik ook  nog paddenstoelen, maar daar mogen wij niet aan komen omdat ze wel giftig zouden kunnen zijn!’ riep Annie heel blij!

De bladeren ritselden zo heerlijk onder hun voeten. Ze speelden met de bladeren, gooiden handen vol met blaadjes naar elkaar toe, rolden zich door de bladeren heen en gooiden de bladeren omhoog de lucht in, terwijl ze probeerden de blaadjes tijdens het neerdwarrelen weer op te vangen! Wat een pret hadden die twee!

Nu gauw nog kastanjes rapen, eikeltjes, beukennootjes zoeken enzovoorts.

Al gauw waren die emmertjes vol met al die herfstvruchten. Ja herfstvruchten, want de dieren houden ook van eikeltjes, kastanjes en zo meer! Vooral de eekhoorn! Die spaart net als andere dieren deze vruchten op en verstopt ze dan in een holletje in de bomen. Dit doen ze omdat er in de winter niets groeit  en zo wel wat te eten hebben.

Terwijl Annie en Keesje hun emmertjes oppakten om terug naar de bungalow te gaan, hoorden zij een geluid als zoef, zoef en zagen zij een flits van iets, dat heel snel langs hen heen, voorbij ging. ‘Wat is dat nou? “ riepen zij beiden tegelijk!

Nou, lieve kinderen, dat vragen jullie je ook wel af he? Toch laat ik het even hierbij, maar eerst nog even dit:

Vertel eens wat:

*Wat zou het kunnen zijn, dat zo langs Annie en Kees voorbij flitste?

*Hoe ie jullie herfstvakantie geweest?

Creatief bezig zijn:

*Probeer een bladerenketting van verschillende kleuren te maken.

*Een spinnenweb van een kastanje met saté-stokjes en wol. Je hebt hulp hierbij nodig! Voorzichtig hoor!

Muziek:

*Uit dankbaarheid dit liedje: Onze Vader – Elly en Rikkert.

Nou, dat was ’t dan weer en……….tot de volgende keer!

Gods zegen en veel liefs!

Olivia ( voorleesjuf )