Gemeente Nieuwsflits

Denk mee over bewegen, spelen en ontmoeten in uw buurt!

Wij werken aan een plan waar in we buiten bewegen, ontmoeten, spelen en sporten in uw buurt willen stimuleren. Alle inwoners kunnen meedenken door het invullen van een korte digitale enquête. Het kost nog geen 5 minuten! Doet u mee?

Bladkorven tegen overlast herfstbladeren

Om overlast van herfstbladeren zo veel mogelijk te voorkomen, staan meerdere bladkorven in Leidschendam en Voorburg. Hierin kunt bladeren verzamelen die van openbare bomen waaien. De korven blijven tot eind december staan, dan zijn de bomen het meest van hun blad kwijt.

Greendeal voor verduurzamen bedrijfs- en kantoorpanden

Op 25 oktober is de Greendeal ondertekend door de samenwerkende partijen: gemeente Leidschendam-Voorburg, Rabobank en MKB LV. Hiermee willen de partijen eigenaren van bedrijfs- en kantoorpanden helpen met het verduurzamen van hun pand. Dit doen zij door de mogelijkheid te bieden om via Energieke Regio een energiescan uit te laten voeren. Voor de eerste 20 aanmelders wordt deze scan gratis beschikbaar gesteld.

Wie wordt Fietsheld van het jaar 2022?

Voor de vijfde keer wordt in Zuid-Holland de verkiezing Fietsheld van het jaar gehouden. Bent u of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het voor 6 december weten! Een fietsheld is iemand die graag fietst en van fietsen iets bijzonders maakt; een ambassadeur die met een glimlach op de tweewieler stapt. De Fietsheld van het jaar 2022 wordt eind dit jaar bekend gemaakt en ontvangt een mooie prijs.

Lotushouding of slapende zwaan, welke kiest u vandaag?

Doe eens mee met yoga of pilates. Of kijk op www.sociaalservicepunt.nl voor andere activiteiten op het gebied van geldzaken, gezondheid, sport, opvoeding, sociale contacten en (mantel)zorg.