Jetty’s eettafel

De laatste vrijdag van de maand gingen we weer gezamenlijk aan tafel. Zag het eerder er zorgelijk uit qua aanmeldingen, we gingen alsnog met 35 man aan tafel. Er was zelfs een reservelijst, waar 2 écht te laat aanmeldingen op terecht kwamen. Het foutieve emailadres was zorgde ervoor dat de aanmelding deze keer niet vlekkeloos verliep. Het moet dus zijn Dorpspunt@stompwijk.nl

Er waren ook twee afmeldingen zodat de reserves benaderd werden en een hiervan zich dol gelukkig meldde. De ander was op pad en kon niet getraceerd worden. Zij staan als eersten op de lijst voor eind november! Het was een mooi initiatief van Tini Lansbergen van de Adviesraad om even met diverse gasten een praatje te maken.

Dankzij de vele voorbereidingen thuis door kok Ron Verhagen liep alles op rolletjes. De 7 kilo aardappelen en 7 kg knolselderij kwamen geschild aan. Tja en hoeveel pompoenen zijn er geschild voor de 6 liter soep, dat zal ook wel zoiets zijn. Met zorg waren er soepstengels omgetoverd tot bezemsteeltjes met kaas. De boeuf bourguignon kwam eveneens kant en klaar binnen in een grote stoofpot. Alleen de appeltjes moesten nog doorboord worden en voorzien van een bodempje spijs om het bessenprutje binnen te houden. Dit had Ron vooraf thuis geoefend en van geleerd. Het ontbreken van een grote oven, zorgde wat voor vertraging, dat mocht de pret niet drukken.

Nieuwe gasten aan tafel, maar vooral blije gasten die het zo gezellig vinden om met elkaar aan tafel te gaan. En wat voor tafel. Met zorg hebben Marian Gareman en Marian Vincenten hun tuin aangesproken met kastanjes, pompoenen, beukennootjes, herfstbladeren de tafels versierd. Zelfs brandende kaarsen op tafel.

Wens van de kassa: Liefst met gepast geld betalen.

Volgende eettafel is op vrijdag 25 november 2022, de kok is dan Jens Sheriff (buurman van Piet Noordzij). Het menu is nog niet bekend.

Inschrijven kan middels het formulier via Dorpspunt@stompwijk.nl

Petra