Lekker buiten spelen

Donderdag hebben we met een clubje lekker buiten gespeeld. Jeu des boules en kuppen bij de Appelboom. Eerder stond dit in de Week van de Eenzaamheid op het programma om een keer uit te proberen. Corona gooide toen opnieuw roet in het eten. In deze prachtige herfstvakantie kwam de herkansing. De zon scheen, de koffie en wat lekkers erbij. Ys had het kupveldje uitgezet, we waren er klaar voor. Maar waar zijn die sportieve buren?

Na wat (aan)bellen bleek dat de een alleen aan de koffie zat, de ander had andere plannen, die direct omgegooid werden. De derde stond nog onder de douche en vierde liep nog in pyjama, afdrogen en aankleden en aan de slag. Een eigen tuinstoel werd meegenomen en vijfde en zesde sloten spontaan aan. Ook voorbijgangers.

Er werd gestart met koffie en langzaam maar zeker werd het drukker en kon het kuppen en jeu de boules beginnen. Deze spelletjes worden veelvuldig op campings gespeeld. De mannen streden tegen de vrouwen. Een leuk en spannend spel waarbij je bij elkaar de houten paaltjes om moest werpen en waar steeds fanatieker gespeeld werd. De mannen werden wel tweemaal de winnaar en ja, willen erg graag in de Dorpsketting staan!

Penchi Harteveld, de gebiedsregisseur, bracht nog even een flitsbezoek want de gemeente ziet ouderen graag in actie.

Jeu de boules werd in tweetallen gespeeld. En zelfs de trainingstoestellen werden uitgeprobeerd. Verder werden er nieuwtjes uitgewisseld en de conclusie was dat het toch wel erg gezellig was om zo met elkaar in contact te komen. Moeten we vaker doen!

Vrijdag is er voorde eerste keer weer de inloopochtend in het Dorpspunt. Kom erbij.

Petra  Kijk: https://youtu.be/LUSNqmJShns