Opening Boon’s Dagmarkt

Afgelopen dinsdag 8 november gingen de deuren van de supermarkt weer voor iedereen open. Wat is er de afgelopen weken hard gewerkt aan de metamorfose, alles is gestript en op sommige dagen waren er wel 40 man aan het werk om alles op tijd klaar te krijgen.

Eigenaar Willem Overdevest is er trots op dat we dit met elkaar bereikt hebben. Stompwijk mag blij zijn met Robert die zijn nek hiervoor uitgestoken heeft. Er is onderhandeld met verschillende partijen maar de formule van Boon, die sprak het meeste aan.

De aanleiding was dat Supermarkt ketens Plus en Coop mochten fuseren als zij twaalf supermarkten zouden afstoten. Die eis stelde toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Even zag het er naar uit dat de supermarkt in Stompwijk hierdoor dreigde te verdwijnen.

Robert Pruyssers heeft toen samen met zijn familie, de eigenaar van het pand Willem Overdevest en met de Boon food group de handen in elkaar geslagen en gezamenlijk gekozen voor Boon’s dagmarkt. Met dit als fantastisch resultaat.

Boon is in 1888 gestart door een vrouw, dat is al bijzonder, zeker voor die tijd en brengt dus meer dan 130 jaar aan ervaring mee. Het komt de leefbaarheid in het dorp enorm ten goede. Een droom komt uit! Een uitgebreider en breed assortiment. Vooral omdat de supermarkt in kleinere hoeveelheden kan afnemen en dat is een enorme verbetering, want dan kunnen meer verschillende soorten in de schappen en daar hebben we weer veel meer plezier van.

De supermarkt in Stompwijk heeft sinds de opening in 1980 meerdere veranderingen ondergaan, vooral in wijziging van opstelling, maar ook uitbreiding met nieuwe koelkasten en inbouw slijterij. Nu zijn plafonds en vloeren en de achter-opslag eveneens meegepakt. En de voormalige kapsalon is omgebouwd tot goederenontvangst, kantine, kantoor en slijterij. Het ziet er allemaal fonkelnieuw uit.

Vlnr: Jessie, Nathalie, Tesse, Alyssia, Cathaleya Pruyssers
            met Robert en prins Ruud en page Marianne.
            Foto: fotografie Carmen
 

Vanaf vandaag gaan we weer in Stompwijk winkelen en houden we de supermarkt in leven. Aan Robert en zijn familie zal het niet liggen. Vrouw, moeder en schoonmoeder zijn regelmatig in de winkel te vinden om een helpende  hand uit te steken. Een echt familiebedrijf dus. Ook de sociale functie als ontmoetingsplaats mogen we niet vergeten. Dit is voor een klein dorp van vitaal belang. De receptie dinsdagavond, werd enorm drukbezocht en Robert was verbluft en sprakeloos over de opkomst. Een lange rij mensen stond buiten te wachten om de winkel te bewonderen. De Gaanders waren uiteraard ook van de partij en maakten in polonaise menig rondje langs de schappen.

Woensdagmorgen was de echte opening, ware het niet dat alle kleuters van de Maerten van den Veldeschool een bezoek mochten brengen aan de supermarkt. Iedereen ging met een lekkere traktatie naar school. Jong geleerd oud gedaan. Met recht de felicitaties aan ‘onze supermarkt!’.

Petra Oliehoek– van Es