Francis van Broekhuizen en Gregor Bak trekken weer de regio in voor ‘Een Liedje voor Jou’

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak© Omroep West

DEN HAAG – Het keyboard wordt weer ingeladen, de stemmen worden warmgedraaid en de wagen wordt opgepoetst: operazangeres Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak trekken binnenkort weer de regio door om mensen te verrassen met een mooi en persoonlijk lied in het Omroep West-programma Een Liedje Voor Jou. Vanaf maandag kun jij iemand opgeven die zo’n hartverwarmend en muzikaal optreden verdient.

‘We hebben altijd lol met z’n tweeën’, vertelt Francis van Broekhuizen aan Radio West tijdens Menno in de Middag. De operazangeres en pianist hebben er weer zin in, maar hebben ook veel mooie en ontroerende herinneringen van vorige edities. Eén inzending is Francis in het bijzonder bijgebleven. Het optreden voor Ans uit Rijswijk. Haar man Ron had de verrassing georganiseerd, omdat Ans ondanks haar ziekte voor drie kinderen zorgde.

Vorig jaar waren Francis en Gregor vooral een lichtpuntje voor mensen die door de coronamaatregelen veel alleen binnen zaten. ‘Mensen konden daar dan weer weken op teren en wij eigenlijk ook’, vertelt Francis. Dit jaar bieden Francis en Gregor positiviteit in tijden van oorlog en de gascrisis. ‘Dus ken je iemand die een liedje verdient, meldt ze dan aan!’, aldus Francis. Weet jij gelijk iemand die je zou willen verrassen met zo’n bijzonder optreden? Dan kun je via deze link een bericht sturen aan Francis en Gregor.

Bovenstaand bericht kwam begin oktober bij de redactie voorbij. Er gingen direct raderen draaien om te zien wie daar voor konden voordragen. Daar hoefden we niet lang over na te denken. De ouders van Yvon van den Bosch!

Na een selectieprocedure (denk ik) is  er het nodige heen en weeg gemaild en gebeld en vorige week maandag stonden ze voor de deur. Vanwege het prachtige weer kon er in de speeltuin bij de Appelboom het een en ander opgesteld worden. Hierna kon er aangebeld worden. Ze waren compleet verrast. Het aangevraagde lied houden we nog even geheim. De serie wordt half december uitgezonden, dus nog even geduld.   

Petra Oliehoek– van Es