Gemeente Nieuwsflits

Bouw duurzame en gasloze woonwijk Vliethaven van start!

In aanwezigheid van 180 toekomstige bewoners heeft Bianca Bremer, wethouder wonen, op 10 november de eerste paal geslagen voor de bouw van de toekomstbestendige en duurzame nieuwe woonwijk Vliethaven, gelegen aan de Vliet in Leidschendam. Hier komen 79 nieuwe woningen op het voormalige bedrijventerrein aan de Parnashofweg. De oplevering van de eerste woningen wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2023.

Praat met elkaar over kindermishandeling

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit circa 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Gemeente Leidschendam-Voorburg sluit zich aan bij de Week tegen Kindermishandeling van 14 tot en met 21 november 2022 en vraagt expliciet aandacht voor dit onderwerp in deze week.

Vrijwillige vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling

Oud en nieuw is een goede reden voor een mooi feestje én mooi vuurwerk. Maar niet iedereen is gediend van vuurwerk in zijn of haar straat. Bijvoorbeeld omdat er oudere of zieke mensen wonen, (bange) huisdieren zijn of om andere redenen. Denk dan eens aan een vrijwillige vuurwerkvrije zone. Tot 18 december kunt u hiervoor (gratis) borden aanvragen.

Uitgebreid verzekerd met korting

Als u veel zorg nodig heeft, dan kunnen de kosten snel oplopen. Voor inwoners die minder geld te besteden hebben is de Gemeentepolis misschien interessant. Deze aanvullende zorgverzekering biedt veel vergoedingen. De gemeente betaalt mee aan de premie. Zo bent u uitgebreid verzekerd met korting. Overstappen kan tot 31 december 2022.

Investeringen regionale bereikbaarheid biedt kansen 

Rijk en regio zijn akkoord over een investering van 4,8 miljard euro om de bereikbaarheid in Zuid-Holland de komende jaren te verbeteren. Veel van de investeringen zijn ook goed voor de bereikbaarheid van Leidschendam-Voorburg. De afspraken zijn gemaakt in het zogeheten Bestuurlijk Overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (BO MIRT).

Verdachte situatie? Bel 112

Iemand kijkt met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen. Loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar. Is het gewoon een schilder die een offerte wil maken of klopt er iets niet? Heeft u twijfels? Bel 112. Uw tip kan zomaar een inbraak voorkomen. Geef inbrekers geen kans!

Wat eet u vandaag?

Sluit eens aan bij één van de lunchactiviteiten. Of kijk op

www.sociaalservicepunt.nl voor andere activiteiten op het gebied van geldzaken, gezondheid, sport, opvoeding, sociale contacten en (mantel)zorg.