Afscheid

In 2014 mocht ik directeur worden van de prachtige Maerten van den Veldeschool in Stompwijk. Ik weet nog goed hoe ik mij voelde toen ik op mijn eerste werkdag richting Stompwijk reed en uitstapte. De zon scheen, de vogeltjes floten en in de verte liepen de koeien vreedzaam door het weiland.

Ondanks alles wat er in bijna 9 jaar gebeurd is, heb ik dit gevoel altijd vast weten te houden. In de tussentijd is er veel veranderd. We hebben een nieuwe school mogen bouwen, de oude met pijn in het hart af zien branden, afscheid genomen van collega’s en nieuwe mogen verwelkomen en lief en leed met elkaar gedeeld.

Voor mij is nu de tijd gekomen voor een nieuwe stap in mijn carrière, per 1 januari ga ik aan de slag als interim directeur/bestuurder in het onderwijs en ga ik scholen ondersteunen die kortdurend een uitdaging hebben.

In die hoedanigheid blijf ik tot de zomer als directeur verbonden aan de andere school waar ik directeur van ben, de Lusthofschool in Voorburg, voor twee dagen per week. Stompwijk zal ik helaas eind december al gaan verlaten, maar zeker met het gevoel dat de school klaar is voor de toekomst.

Ik mag nog bijna twee maanden genieten van de vogeltjes en koeien, maar vooral van de kinderen, mijn collega’s en de ouders. Daarna zal Stompwijk altijd een bijzondere plek in mijn hart hebben en zal ik stiekem nog af en toe terugkeren om het Stompwijkse gevoel vast te kunnen houden.

Kees Jan Visser,

Directeur Maerten van den Veldeschool