Eerste Heilige Communie

Je eerste communie doe je rond je zevende levensjaar bij de christelijke kerk. Dit wordt gedaan om kinderen kennis te laten maken met het geloof. Dit bestaat uit drie stappen, namelijk: De doop,  de communie en het Vormsel.

Als je als ouder je kind hebt laten dopen, geef je daarmee aan dat je je kind wilt laten opgroeien in de traditie van de kerk. Je wilt dat je kind een plaats krijgt in deze kerk. Ouders kunnen zich het moment waarop hun kind werd gedoopt, vaak nog goed herinneren. De kinderen zelf weten er meestal niets meer van. Toch willen we hen laten weten dat ook zij bij de kerk horen. Dat zij binnen de kerk een zelfstandige plaats innemen. Vandaar dat wij de Eerste Communie vieren.

Komend jaar wordt de Eerste Heilige Communie voor de kinderen van groep 4 weer gehouden op Tweede Paasdag 10 april 2023. 

Via dit schrijven willen wij u, als ouders van de kinderen, hierop  attent maken. Door het invullen van de onderstaande strook kunt u aangeven of u uw zoon of dochter wilt opgeven voor de Eerste Heilige Communie. 

De kinderen zullen op dit sacrament voorbereid worden door  een aantal bijeenkomsten op de zondagochtend/woensdagmiddag. Daarnaast zult u als ouders aan de hand van een werkboek ook thuis met uw kind hieraan werken.

Graag dit strookje inleveren of gegevens e-mailen voor 20 december bij de werkgroep of bij het secretariaat van de kerk. U kunt het natuurlijk ook aan ons geven.

Namens de werkgroep alvast bedankt.

WIJ ZOEKEN VERVANGING!

Komend jaar zullen wij (Stef en Wendy) het laatste jaar de kinderen begeleiden en wij zijn op zoek naar vervangers.

Lijkt het je leuk om een groepje kinderen te begeleiden naar de Eerste Heilige Communie? Geef je dan bij ons op en kunnen wij je komend jaar hierop voorbereiden. De afgelopen jaren hebben wij zeer prettig samengewerkt met de Sint Jan kerk in Zoeterwoude, hopelijk kunnen wij dit met elkaar voortzetten.

Stef Verburg,

Wendy van Steekelenburg

Email: keeswendy@hetnet.nl

Aanmeldgegevens/strook:

—————————————————————————————

Naam: 

Adres: 

Postcode en woonplaats: 

Telefoonnummer: 

E-mailadres: 

Geboortedatum: