37e Meerhorstloop 2023

Na 2 jaar pauze gaan we er weer tegenaan. De in coronatijd gedane trainingsarbeid, omdat er toch niets anders te doen was kan getest worden op het inmiddels iets veranderde Meerhorst parcours.

Gelukkig zijn de kantine en kleedkamers niet verdwenen zodat de gastvrije ontvangst door de vrijwilligers van Stompwijk‘92 en loopgroep de Trein als altijd als en warm bad voor een koude loop zal zijn. En dat warme bad zal na afloop beschikbaar zijn mits nieuwe beperkingen geen roet in het eten gooien.

Kortom de 37e Meerhorstloop staat op de agenda.  8 Januari staan de hekken van ons sportcomplex wagenwijd open om de lopers te ontvangen.

Door de aanleg van een rotonde en spuisluis is de route iets verandert. In hoeverre het invloed heeft op de afstanden moeten we nog meten en zullen we binnenkort bekend maken op onze info pagina  bij Stompwijk‘92. Het is niet de eerste maar wel een heel kleine verandering. Doordat er her en der nieuwe fietspaden zijn aangelegd hebben we de route steeds aantrekkelijker kunnen maken. Van een heen en weer naar het Balkengat bij Zoeterwoude, tot wat we nu hebben, een paar leuke lussen waarbij je op elke afstand een mooi afwisselend parcours voor geschoteld krijgt.

Vanaf 10 uur staan we klaar om u in te schrijven voor de gebruikelijke afstanden, en natuurlijk om te voorzien in de benodigde versterkingen als koffie, koek, erwtensoep en andere eet- en drinkwaren.

Om 11.30 uur wordt er gestart met een jeugdloop over ongeveer 2 km. Vanaf 12.00 uur zijn de oudere aan de beurt. Als eerste vertrekt de groep voor 5,6 km. 5 Minuten hierna vertrekken de 10 km lopers en om 12,15 uur de lange afstandlopers voor 15 km.

Voor de snelste 3 mannen en vrouwen  van elke afstand zijn leuke prijzen beschikbaar, maar het gaat toch uiteindelijk om een leuke recreatieloop waar iedere deelnemer een winnaar is. (met dank aan s.c. Antilope voor de slogan).

Nadere informatie en eventueel laatste nieuws is te vinden via: www.stompwijk92/evenementen.