Een liedje voor jou

Toen Petra de aanvraag voor nieuwe aanvragen voor het populaire TV West programma “Een liedje voor jou” onder ogen kreeg zei ze tegen mij: “Is dat niet iets voor jouw ouders?” Dat vond ik wel een goed idee maar om zelf de aanvraag te doen vond ik toch wat teveel van het goede. Petra heeft toen de aanvraag ingediend.

Dit speelde in september. Na ongeveer drie weken werd Petra gebeld door de redactie van het programma. Ze wilden wel heel veel details weten en heeft ze mijn telefoonnummer gegeven. Ik heb toen ongeveer een uur aan de telefoon gesproken met de productieleidster. Ze wilde van alles over mijn ouders weten maar vooral waarom ik vond dat ze een liedje verdienden. Ik heb toen verteld dat mijn ouders dit jaar wel een erg slecht jaar achter de rug hebben. Mijn vader heeft nu zelfs geen broer of zus meer over terwijl hij uit een familie van 11 personen komt. Ze bleven maar doorvragen en op een gegeven moment werd er gezegd “we houden nog wel contact, maar wil je alvast een paar foto’s opsturen van je ouders. Zo gezegd zo gedaan. Een aantal foto’s uitgezocht en opgestuurd.

Op 19 oktober kreeg ik een appje dat ze waren uitgekozen om in de uitzending te komen. Maar natuurlijk zat daar gelijk een opdracht aan vast. Maak een filmpje waarom je ouders dit liedje verdienen.

Gelukkig zit Petra in de redactie en heeft ze hem met haar professionele blik opgenomen. Zorg voor een mooie achtergrond en praat gewoon door. Als het niet goed is knippen ze het er wel uit. Zo gezegd zo gedaan. Verzonnen wat ik wilde zeggen en filmen maar….

Begin november kreeg ik dan de datum door. Nu zorgen dat mijn ouders aanwezig zijn. Er stond niets in de agenda dus heb ik ze maar gevraagd of ik uit de Dorpsketting even langs kon komen. De regisseuse had mijn telefoonnummer en hield mij via de app op de hoogte wanneer ze aan zouden bellen.

Rond drie uur belden ze dan aan en deed mijn moeder open. Die herkende ze gelijk, Gregor en Francine. Ze moest mijn vader erbij roepen en met zijn drieën gingen we op weg naar de Appelboom.

Daar aangekomen gingen we op een bankje zitten en werden er wat vragen gesteld aan mijn ouders. Toen gingen ze zingen en spelen. Ze zingt echt goed en ook Gregor weet hoe je muziek maakt. Toevallig waren er die dag grondwerkzaamheden bij de Appelboom maar de heren waren zo vriendelijk om hun werk even neer te leggen…

Het liedje werd twee keer opgenomen met twee verschillende camerastanden.

Mijn ouders vonden het een hele verrassing en wisten echt van  niets. Na afloop hebben ze nog even met Francine en Gregor staan praten. Ze kregen een cd van Francine en hebben de rest van de middag nog heerlijk nagenoten.

Toen kwam natuurlijk de dag dat het werd uitgezonden op TV West. Ze hebben met plezier zitten kijken en hebben ook genoten van de reacties die ze vanuit het dorp hebben gekregen.

Yvon van den Bosch