Gemeente Nieuwsflits

Documentaire opvang Oekraïners in Leidschendam-Voorburg

De afgelopen maanden hebben veel mensen zich ingezet om vluchtelingen uit Oekraïne hier een tijdelijke veilige plek te geven. Zo is er gezorgd voor onderdak, onderwijs en activiteiten. In een documentaire van ongeveer 20 minuten is vastgelegd wat er allemaal is gebeurd. (Nu te zien op Midvliet)

Rattenoverlast: voorkomen is beter dan bestrijden

Ratten zorgen steeds vaker voor overlast in Nederland, helaas ook in onze gemeente. Ze kunnen schade veroorzaken doordat ze knagen aan alles wat ze in hun buurt vinden, zoals telefoonkabels en isolatiemateriaal. Bovendien kan een rat drager zijn van ziektes. Het bestrijden van ratten is lastig, het voorkomen ervan is beter. Uw hulp hierbij is onmisbaar! 

Uitnodiging eindejaarsborrel

Donderdag 22 december, 16:00 – 18:00 uur

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke eindejaarsborrel van de gemeente Leidschendam-Voorburg op 22 december 2022. 

Meld u nu aan.

Vrijwillige vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling

Oud en nieuw is een goede reden voor een mooi feestje én mooi vuurwerk. Maar niet iedereen is gediend van vuurwerk in zijn of haar straat. Bijvoorbeeld omdat er oudere of zieke mensen wonen, (bange) huisdieren zijn of om andere redenen. Denk dan eens aan een vrijwillige vuurwerkvrije zone. Tot 18 december kunt u hiervoor (gratis) borden aanvragen.

Appen of bellen op de fiets? Levensgevaarlijk!

Woensdag 21 december, 10:00 – 17:00 uur

Durft u het aan om te kijken wat er gebeurt als u gaat appen of bellen tijdens het fietsen? Op een veilige manier kunt u in de fietssimulator ervaren wat de risico’s zijn. Dat kan op 21 december tussen 10:00 en 17:00 uur bij het winkelcentrum Julianabaan.   

Een 2e leven voor uw kerstboom

De gemeente zamelt dit jaar kerstbomen in en geeft ze een 2e leven. In Nederland worden jaarlijks 2,5 miljoen kerstbomen verbrand. Een boom groeit zo’n 7 jaar, wordt een aantal weken gebruikt en daarna afgedankt. Tijd om iets daaraan te doen! Lever uw boom in voor een vergoeding van € 0,50 per boom en deze wordt omgezet naar bodemverbeteraar.