Het mooiste wat mij afgelopen jaar is overkomen? (Agnes Hofstede)

Dat was de vraag in de DK voor het kerstnummer en voor mij een gelegenheid om het jaar eens de revue te laten passeren.

Het allermooiste van dit jaar was dat onze moeder, Ria van Dijk, in juni haar 85e verjaardag heeft kunnen vieren. Eind vorig jaar zat ze danig in de lappenmand maar wonder boven wonder knapte ze goed op en inmiddels gaat ze weer als een nieuwe. Daar ben ik heel dankbaar voor, ik hou ontzettend veel van haar en het feestje was echt een kers op de taart.

Een tweede mooi moment was de zomer, ook ik had vorig jaar een mega slecht jaar, maar dit jaar heb ik kunnen genieten van de zon, het buitenleven, voor het eerst sinds tijden weer een klein glaasje wijn en een visje op de bbq. Bij het vallen van de avond de vuurkorf aan en gewoon genieten. Ik wist niet meer dat ik dat nog kon, genieten. Dat ik dat gevoel nog in mij had. Maar het blijkt dus van wel.

Ook heb ik een paar hele lieve mensen om mij heen, die heb ik leren kennen in de periode dat ik secretaris was bij de Ouderen Soos en zij hebben mij laten inzien dat het leven echt de moeite waard is. Dat er een leeftijdsverschil van meer dan 30 jaar tussen zit maakt niet uit, als de klik er is dan is het goed. Het heeft mij doen beseffen dat het de kleine dingen in het leven zijn die je moet pakken, is het moment daar wacht dan niet tot morgen want dan kan het weer over zijn.

Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle lezers van de Dorpsketting hele fijne kerstdagen toe te wensen en een prachtig 2023! We blijven de moed erin houden en geven niet op.

Lieve groet uit Hoogmade,

Agnes en Henk Hofstede