Wat is het beste dat mij het afgelopen jaar is overkomen. (Petra)

Dat is een hele goede vraag en ik kan bijna niet kiezen, er zijn zoveel dingen die om voorrang vragen. Familie komt van rechts, die hebben altijd voorrang, heb ik weleens gehoord. En ja de geboorte van een spik splinter nieuwe kleinzoon staat helemaal bovenaan. Het kerstkindje is iets vroeger geboren en draagt de mooie naam Riv Leo (naar de beide opa’s).

We hebben ons gisteren nog verwonderd over hoe dat toch allemaal kan, van piepkleine zaad- en ei celletje zo’n kind in je eigen buik laten groeien, met werkelijk alles er op en er aan. En hoe heeft dat er toch in gepast.

De vakanties met of zonder kinderen zijn eveneens een hoogtepunt. Zanzibar het mooie Afrikaanse specerijen eiland dat als doorvoerhaven van de vele slaven diende. Andere culturen in combinatie met corona was een uitdaging met in– en uitreisdocumenten. Prachtige landschappen en azuurlauwe kusten, varen in een houten bootje en eten op het strand. Het meezingen en swingen in een kerk waar iedereen zingt en danst. De energie die daar vrij komt. Geweldig.

De wijze lessen die ik geleerd heb in het omgaan met een camera door het volgen van een opleiding bij de NLPO was erg waardevol. Door ervaren en het leren en zeker van je fouten! Dat had ik mij voorgenomen bij aanvang van mijn pensioen, gewoon in het diepe springen. Door veel Stompwijk, maar ook andere wijken in beeld te brengen, komen andere delen van de gemeente dichterbij. Ik ben ook erg blij met de samenwerking met Jona als reporter. Hierdoor heb ik 75 items kunnen maken in samenwerking met anderen die het voor mij editen. Veel hiervan is terug te zien bij Stompwijk.nl

Ik heb met de gemeente samengewerkt in de aanloop van de week van ‘Oog voor elkaar’ en daar mooie contacten opgedaan. Met aansluitend een opleiding tot eenzaamheidsambassadeur met als doel dat we beter naar elkaar luisteren. Ik heb hier geleerd dat eenzaam zijn niet erg is, dat hoort bij het leven als het maar niet te lang duurt. Er zijn vele soorten van eenzaamheid. De oplossing hebben we niet, maar we kunnen er wel voor elkaar zijn. Dat wil ik volgend jaar graag gaan uit– en overdragen naar hen die hier interesse voor hebben, zoals mantelzorgers en wijkcontracten. In deze bijeenkomsten kun je elkaar ondersteunen en ervaren hoe anderen hiermee omgaan.

Ik probeer van elke dag een feestje te maken en ik hou er ook van om anderen blij te maken. Dat is ook afgelopen jaar weer gelukt.

Omdat familie van rechts komt, ben ik van plan volgend jaar te gaan stoppen met de Dorpsketting en dan op de kleintjes te gaan passen. Dus langs de zijlijn wil ik nog wel meedenken, maar niet meer elke week elke maandagochtend en –avond mij in zetten.

Fijn als je het team komt versterken, dan kan per mail door te schrijven over allerlei zaken of kom gewoon eens langs om te zien hoe dit bij ons werkt.

Altijd welkom.

Petra