Wat is het beste wat Yvon van den Bosch dit jaar is overkomen?

Een mailtje. De afzender was Paul Kamer en dat zei mij eigenlijk helemaal niets meer.

Twee jaar terug, net voor het begin van het coronatijdperk had ik mij aangemeld als vrijwilliger bij Poppodium De Boerderij. Ik was namelijk net verhuisd naar Zoetermeer en kende daar niemand. Een nieuwe start betekent ook nieuwe hobby’s en het ontmoeten van nieuwe mensen. Hoe kan je dat beter doen als vrijwilliger?

Na een “sollicitatiegesprek” in een kleedkamer van het poppodium (er was op dat moment geen andere ruimte beschikbaar) kon ik beginnen als vrijwilliger: als glazenhaler en als zaalmedewerker achter de bar.

Wat een mooie stap is dat geweest. Ik heb altijd van muziek gehouden en concerten waren toch altijd wel mijn ding, maar dat er zoveel goede bands waren, is toch wel een openbaring. “Oude sterren” (Mother’s Finest met de 80 jarige Joyce Kennedy en relatief onbekende bands (voor mij dan) als Soen (foto van de website van de Boerderij) en Cripled Black Phoenix. Ook veel verschillende stijlen. Van hardrock en progrock naar jazz en pop. Ook mijn collega’s maken het de moeite waard. Zo kwam ik ook René Bronmeijer weer tegen. Samen stonden wij bij een concert achter de bar. We hadden beiden niet gekeken wie er nu eigenlijk speelde. Na vier nummers vroeg ik aan René of het een coverband was, ik kende alle vier de nummers namelijk. Bleek het de oorspronkelijke band te zijn!! Zo spelen er vele bekende bands uit de jaren 80 hun songs.

Na twee maanden ben ik ook in het muziekcafé gaan werken. Daar heb je een heel ander contact met de gasten. We hebben veel gasten die regelmatig terugkomen en het gezellig vinden om na afloop nog even een drankje in het café te doen.

Ik hoop nog vele jaren in De Boerderij te werken en langs te komen als concertbezoeker. Ik hoop dan ook wat meer Stompwijkers tegen te komen want wat is er leuker dan live muziek!!

Ik wens iedereen een vrolijke Kerst en een muziekrijk 2023

Yvon van den Bosch