Gemeente Nieuwsflits

Een 2e leven voor uw kerstboom

De gemeente zamelt dit jaar kerstbomen in en geeft ze een tweede leven. In Nederland worden jaarlijks 2,5 miljoen kerstbomen verbrand. Een boom groeit zo’n 7 jaar, wordt een aantal weken gebruikt en daarna afgedankt. Tijd om daar iets aan te doen!  Lever op 5 januari uw boom in voor een vergoeding van € 0,50 per boom en deze wordt omgezet naar bodemverbeteraar. 

Inzamelpunt in Stompwijk: Meerlaan, bij Hoefblad

Omleidingsroute voor fietsers en voetgangers aan de Strandwal

Vanaf 7 januari tot medio mei 2023 wordt het fiets- en voetpad aan de Strandwal afgesloten door de bouwwerkzaamheden (fase 1) van Het Leytsche Hof. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is er gedurende een langere periode voor fietsers en voetgangers een omleidingsroute ingesteld. De rijbaan op de Oude Trambaan is tijdens deze periode alleen bestemd voor gemotoriseerd verkeer.

(Frituur)vet? Recycle het!

Heeft u ook heerlijke oliebollen en appelflappen gebakken? Lekker! Maar let op: gooi geen vet in gootsteen of toilet! Want dan krijgen we verstoppingen. Wat dan wel? Recycle het!

Begin 2023 fris met IkPas

Goede voornemens? IkPas is een persoonlijke uitdaging om (dagelijks) alcohol drinken te doorbreken en in januari pauze te nemen. Letterlijk en figuurlijk. De actie start 1 januari en duurt 30 dagen. Doet u ook mee?

Met wie maakt u vandaag een praatje?

Sluit u aan bij een koffieochtend of theemiddag bij u in de buurt? Of kijk op www.sociaalservicepunt.nl voor andere activiteiten op het gebied van geldzaken, bewegen, gezondheid, opvoeding, sociale contacten en (mantel)zorg.