Zeer geslaagde comeback Stompwijkse popquiz

Afgelopen zaterdag was er na ruim 3 jaar weer een live editie van de Stompwijkse Popquiz. En deze mag meer dan geslaagd genoemd worden. Met een record aantal van maar liefst 16 teams (zo’n 90 personen) die de weg naar de nieuwe locatie het Dorpspunt wisten te vinden. En het Leo en Jeroen van het Dorpspunt hadden het tot in de puntjes voorbereid.

Om half 9 werd er gestart met de eerste ronde, met daarin als opener de openingszinnen van een 10-tal nummers. Bij deze opener kon je de hersenen van de deelnemers bijna horen kraken. Daarna kwamen er 10 fragmenten voorbij van nummers die lang in de top 40 hebben gestaan, fragmenten die klonken als een plaat die oversloeg. Helaas begon toen ook de Powerpoint presentatie over te slaan, waardoor de quiz een behoorlijke vertraging op liep. Dit technische probleem was het enige minpuntje van de avond en gaan we voor de volgende keer natuurlijk oplossen. Als slotstuk van deze ronde volgde 10 hits uit 2022 die we versneld hadden, mede doordat dit allemaal recente platen waren bleek het een behoorlijk pittige opgave om deze nummers allemaal te herkennen. Deze ronde klonk als de Hardstyle carnavals avond van de Gaanders die niet doorging. Nadat de antwoorden waren nagekeken en de punten geteld, was het tijd om de eerste ronde winnaar bekend te maken en dat was VAR. Zij mochten als eerste van een heerlijke doos Celebrations gaan genieten.

Na een korte pauze startte de 2e ronde. Deze ronde was volledig gewijd aan muzikanten die in 2022 overleden waren verdeeld over 2 deelrondes. In het eerste deel, Ghosttown, kwamen 36 fragmenten voorbij die klonken alsof ze uit het hiernamaals kwamen. Ook hier moest natuurlijk weer uitvoerende artiest en titel geraden worden. Echter bleek er wat verwarring te zijn (ik zal het de volgende keer duidelijker uitleggen) en waren er een aantal teams die dachten dat ze de overledene moesten noteren. In het 2e deel, Ode Aan De Hertaler, kwamen een 10-tal hertalingen van hits door Jan Rot voorbij, waarbij natuurlijk het origineel geraden moest worden. Ook deze ronde leverde weer een ronde winnaar op en dat waren de Popquiz Idioten.

De derde ronde gingen we van start met Terug In De Hitstory, waarin 10 fragmenten van hits die ooit op 21 januari op nummer 1 stonden achterstevoren werden afgespeeld. Hierna kwamen 10 opgaves waarin we 2 nummers met dezelfde titel door elkaar gemixt hadden in Twins. En we sloten uiteindelijk af met de Rickrolled, waarin een tiental videoclips die in korte fragmentje langskwamen onder de muzikale klanken van “Never gonna give you up” geraden moesten worden. Bij het invoeren van de punten ging het hier even fout, waardoor BV1072 hun eigenlijk verdiende ronde overwinning misliepen. Gelukkig zaten zij naast het team dat de prijs wel won en hebben zij er in mee kunnen delen. Heren bij deze nogmaals mijn excuses.

En dan volgde natuurlijk nog de einduitslag:

Popquiz Idioten                               170 ptn

We love PeeWee                            163 ptn

VAR                                                    159 ptn

De Beestenpolitie                           156 ptn

’T mag geen naam hebben         154 ptn

Café Ome Sjaak                             140 ptn

BV1072                                              140 ptn

Das Joke ömö verklup grüppe      129 ptn

Verstand op 0                                  125 ptn

Push it tot he limit                    122 ptn

The Outsiders 121 ptn

Srednaag Ed 118 ptn

Toppers 114 ptn

Gare een de rest 90 ptn

De Kroegtijgers 86 ptn

Scooter 74 ptn

Ook de laatste plek verdiende nog een klein doosje Celebrations en de Popquiz Idioten gingen met een heerlijk Veluws bierpakket naar huis.

Ik wil alle teams nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid en hoop jullie allemaal ergens in de 2e helft van het jaar opnieuw te zien bij de volgende popquiz. En nieuwe teams zijn natuurlijk ook welkom, want met een beetje goed indelen passen er echt nog wel wat teams bij.