In memoriam

 Emerentiana (Emmy) Maria van Adrichem-Bennis

                                 * 5 maart 1932  † 13 januari 2023

Mijn zus, ze was een sterke en doortastende vrouw. Ze is op 21e jarige leeftijd vanuit Stompwijk, vertrokken naar Canada om met Leo van Adrichem, uit Pijnacker, te trouwen. Na 1 jaar verkering en elkaar 9 maanden niet gezien te hebben.

Ze trouwden met de handschoen, zoals dat vroeger wel meer gebeurde. (Dit is een huwelijkssluiting waarbij de partner niet aanwezig kan zijn en wordt vervangen door een gevolmachtigde)

Combineer dat met, naar een vreemd land te gaan, de taal niet kennen en alleen vreemden als buren. Ze hadden toen natuurlijk nog geen telefoon of mobiel.

Het enige contact met de familie was de luchtpost. Er werd tijd vrij gemaakt om een brief te schrijven. Elke maand schreven mijn ouders een brief naar haar waar ze erg naar uit keek.

Na 5 jaar daar gewerkt te hebben konden zij een boerderij kopen.

Met een opgroeiend gezin, ze kregen 6 kinderen (2 meisjes en 4 jongens) was het altijd hard werken. Ze bakte elke week brood en ze hield ook een moestuin bij en maakte veel groente in.

Tevens  werkte ze veel mee op de boerderij. Ze was heel creatief en maakte alle kleding zelf. Ze kon heel  veel en goed.

Helaas overleed haar man veel te jong op 65e jarige leeftijd.

Gelukkig nam hun zoon Leo de boerderij over en heeft het tot een mooi bedrijf gebracht met 150 stuks koeien en jong vee. Ook hebben ze héél veel ha. bouwland, waar ze o.a. mais, soja en gras verbouwen.

Ze is altijd gezond geweest, maar door een hartstilstand is ze op de leeftijd van 90 jaar plotseling overleden. Wij zullen haar missen.

Samen met Annie ben ik, namens de familie in Holland, naar de uitvaart geweest in Kemptville.

Aad Bennis