Hallo lieve kinderen

Alles goed? Bij mij thuis, gaat het gelukkig zijn gangetje en is alles rustig! Ik ben daarom meteen in de pen geklommen, om weer iets voor jullie te schrijven, zodat ons Bijbelpraatje niet langer op zich hoeft te laten wachten! Alvorens verder te gaan, wil ik even zeggen dat het prima met Keesje en Annie gaat, maar ook met opa, oma, mama en  papa!

Ze waren met z’n allen op zondagmorgen tijdens de kerkdienst aanwezig geweest. Terwijl zij na de dienst, al babbelend naar huis terug wandelden, zei opa tegen oma: “Wat een mooie dienst was dat!” “Ja en wat heeft het koor prachtig gezongen!” zei oma. “Zeker!” antwoordde vader opeens. “Wat zeggen jullie dan van die warme orgelmuziek van de organist?” “O!” zei nu  ook mama. “Fantastisch hoor! De muziek bij de communie klonk zo prachtig! Ik werd er zo blij en stil van!”  Ja, dat vonden ze allemaal wel waar! Intussen huppelden Annie en Keesje vrolijk zingend, heen en dan weer terug. Nou, Keesje werd een beetje moe en liep toen weer rustig naast opa. Hij hoorde opa zeggen: “Wat ik eveneens bijzonder vond, was de preek van de pastoor! Die had een belangrijke boodschap!” “Ja opa, die heb ik begrepen, maar vertel het nog een keer, want de boodschap is echt belangrijk!” “Goed hoor, maar dat doe ik dan op mijn manier!”  zei opa.

“Nou, waar het omgaat, is dat een mens ervoor kan kiezen om iets wel te willen doen of juist helemaal niet te willen doen. Zo kan je ervoor kiezen, om naar een ander mens te willen luisteren, of niet! Ook naar God Zijn geboden te willen luisteren of niet!  Dus zoals God daarin aangeeft, hoe wij moeten leven. Daar zijn wij mensen vrij in om te kiezen. Het allerbelangrijkste is, dat als wij willen luisteren naar de ander, wij veel beter kunnen verstaan wat de ander te zeggen heeft. De hulp die een ander nodig heeft kan je veel beter begrijpen en zo de juiste hulp bieden! Dit luisteren doen wij met respect naar de ander toe, maar ook naar ons zelf en eveneens naar God toe! Gewoon ons zelf openstellen voor de ander, maar ook voor God! Als wij dit te moeilijk vinden, kunnen we juist God vragen ons hierbij te helpen. Je kan naar mensen luisteren, die dicht bij jou zijn, maar je kan ook de schreeuw horen van mensen die veraf wonen. Denk maar aan wat er nu in Turkije is gebeurd! Als wij goed kijken en vooral luisteren naar het nieuws, dan horen we eveneens in onszelf hoe we het beste willen en kunnen meehelpen, om deze mensen weer een beetje blij te maken! Dus goed naar elkaar luisteren, is het beste!”

Al luisterend naar opa, waren ze intussen bij zijn huis aangekomen. “Dat is geweldig hoor, zo’n boodschap van de pastoor. Ik ga echt mijn best doen, om beter naar andere mensen te luisteren, dan kan ik beter begrijpen hoe ik ze kan helpen!” zei Keesje. “Goed zo, dat gaan we met z’n allen proberen!”  antwoordde opa.

Laten we alvast beginnen wat geld over te maken naar giro 555, voor de hulp die in Turkije nodig is. Al kan je niet veel geven is niet erg, want alle beetjes helpen om dit grote leed te verzachten!

Opeens zei Annie heel zachtjes, ”Zeg opa, ik wil ook heel goed leren luisteren, net zoals Jezus deed. Wilt u mij dat ook leren?” “Natuurlijk, dan weet ik wat! De volgende keer, vertel ik jullie over het leven van Jezus, want door te luisteren naar Zijn verhaal, kan je ook veel leren!” zei opa. “Bravo!” riepen ze allemaal en klapten in hun handen. “Kom, nu gaan we gauw naar binnen, dan hebben we nog tijd over om te kijken wat wij nog meer voor Turkije kunnen doen!

Okay lieve kinderen, ook wij gaan met z’n allen aan de slag, maar……..eerst nog even dit:

Vertel eens wat:

*Kan je zelf heel goed luisteren?

* Hoe doe je dat?

*Heb je al iemand kunnen helpen door goed  te luisteren?

*Hoe ging dat?

Creatief bezig zijn:

*Versier een doosje of potje, om wat geld bij de familie op te halen voor giro 555. (Eerst aan je ouders vragen hoor!)

Muziek:

*Ik vond dit liedje voor jullie:

Welkomstlied, Kom zing mee 3

(Juf Christa)

Wel lieve kinderen, Gods zegen, doe je best en veel succes!

Tot de volgende keer en veel liefs, Olivia (voorleesjuf)