Carnaval in Stompwijk

Zaterdag begon om 12 uur het carnavalsfeest in Leidschendam, met het uitreiken van de sleutel van het Stompwijkse Gaandriaanse rijk. Daarna naar ons dorp Stompwijk. Langs de jury voor het bekijken van de wagens.
De wagens trokken (met enige tussenposen) door het dorp. Ik heb alles bekeken van achter het warme glas op de Akkermunt. Om 5 uur was de prijsuitreiking bij het straatcarnaval.

Zondag ochtend om 11 uur de Carnavalsmis in de Laurentius kerk. Een overvolle kerk was het resultaat. Pastor Wessel heette de Prins, Page en Opper welkom achter in de kerk, vergezeld van de raad van elf en de jeugdraad.

De zang werd verzorgd door het oud Prinsenkoor wat ieder jaar weer met een nieuw lid wordt uitgebreid. Mooie liederen in het Engels en in het Nederlands.

Bij het aankondigen van de collecte hoopte de pastor op een heel stille collecte. Dat is volgens mij goed gelukt, want ik zag het geld tenminste boven de mandjes uitsteken.

Voor de zegen fietste de nar (oud prins Adrie) een rondje door de kerk en deed daarna zijn gebed. Waar door de gelovigen meermalen om gelachen werd. Al met al een mooie viering.


Hiermee wil ik iedereen die hier aan mee heeft gewerkt bedanken, zoals Pastor Wessel, koor, fotograven, begeleiders, kosters en allen die ik vergeten ben.

En vergeet niet het seniorenfeest in de Bles a.s. dinsdag om één uur.

Ik zou zeggen Alaaf Alaaf Alaaf tot volgend jaar.

Heel veel groetjes, Ria van Dijk