Er is niets Mis met de Ga-anders mis

Wat heb ik genoten van de carnavals mis. De kerk zat hartstikke vol.

De pastor als voorganger had zich goed ingelezen betreffende de naam van de carnavalsvereniging de Gaanders. En hield daar een mooi pleidooi over wat hij had uitgezocht elders in de Achterhoek, wat hilarisch overkwam.

Hoe de naam Gaanders een ander inzicht kreeg na een gesprek met een oudere dame uit de Achterhoek die vertelde dat er een streepje tussen moest Ga-anders En gelijk kreeg de naam een andere betekenis.

De oud prinsen hebben het beste laten horen onder leiding van een strak regisseerende dirigent en pianist. De gekozen muziek was toepasselijk voor de kerk en klonk waar de Gaanders zich voor hebben ingezet.

Adrie van Santen als de nar van de Gaanders kwam net op tijd door de finishlijn heen met zijn 40 jaar oude racefiets om zijn gebed over te brengen. Bijzonder leuk bedacht en goed dat het geheel niet spaak is gelopen met die oude racefiets. Met een dubbele ronde langs de zijbeuken, zonder drempels, stoplichten en zebra’s kon hij naar voren sjezen en parkeerde zijn fiets voor het altaar en startte zijn betoog als Nar.

Het is goed dat de Nar nog net op tijd was anders was het echt Mis gelopen.

Het geheel een leuke afwisseling tijdens de dienst en samenzijn is waar mensen voor komen. Vandaar dat de kerkdienst vol zat.

Als iedere week de kerkdienst met behoud van de normale dienst gekoppeld zou zijn, in combinatie met een groot koor zoals de Gaanders, zal het bezoek weer snel oplopen van jong tot oud. Dat zie je vaak als een gospelkoor swingend en zingend het geloof en het gebeuren op het altaar begeleidt. Als dit niet kan, heb ik het Mis!

Wybo Suijten

foto: Fotografie CArmen)