Ondertussen in Ghana

Bericht van Facebook in december 2022:

Beste vrienden, Ik ben op zoek naar (gebruikte) stethoscopen. Ik ga in februari met mijn zoon van 9 naar Ghana, waar we o.a. een ziekenhuis gaan bezoeken waar ik lang geleden stage heb gelopen. Ik wil graag materialen meebrengen die ze kunnen gebruiken.

Heb jij een (oude) stethoscoop liggen die ik mee mag nemen? (Of misschien iets anders bruikbaars uit de zorg?) Ik kom het graag ophalen.

Alle hulp is welkom, wees vrij om te delen of een pb te sturen, dank je wel!

Bericht Facebook december:

De eerste medische spullen voor Ghana druppelen binnen… Fantastisch hoeveel mensen willen helpen en nog wat hebben liggen! Heb jij ook nog wat liggen wat ik mee mag nemen? Ik hoor het graag.

Bericht Facebook 25 januari 2023:

Nog 3 weken en dan vertrek ik samen met mijn zoon Sem naar Ghana om al deze gesponsorde spullen een mooie bestemming te geven! Wat een prachtige verzameling. Inmiddels hebben we ruim 3 koffers vol met schoolspullen voor kinderen en medische spullen.  Ik heb nog wat kleine gaatjes over, heb je bv nog een stethoscoop over… dan weet ik nog wel een plekje te maken

Bericht 20 februari 2023:

Wat een indrukken… we zijn hier nu 2 dagen en hebben al zoveel gezien.

Ghana is Afrika; het straatbeeld is niet te vergelijken met wat wij kennen en laat ons zoveel zien. De bevolking is lief en behulpzaam. De armoede is groot.

De eerste spullen zijn al uitgedeeld en dat is prachtig om te kunnen doen!        

Mariska en Sem v.d. Meer