Optocht

Wat is het toch een feest, het carnavalsweekend in Gaandrië! Eigenlijk is er voor Prins Ruud 2, Page Marian en Opper Lennert natuurlijk al veel langer werk aan de winkel. Ook dit jaar hebben zij weer ruim 60 bezoekjes afgelegd en ze zijn een tijdje geleden ook bij ons langs gekomen met een plantje. Daar gaat heel veel tijd inzitten want ze lopen ook niet zomaar weg.

De week begint ook voor de rest van de Raad van Elf al op woensdag en dan is het dus een week feesten. Tel daarbij de uren van het werk van de bouwploeg en het bijpraten daarna over hoe en wat, dan praat je dus echt over uren en uren. De meesten nemen ook wel een weekje vrij en geloof me, dat heb je echt wel nodig.

Prins Ruud moest tussendoor nog een tapijtje leggen maar gelukkig niet in de kerk, alhoewel hij wel half om half beloofd heeft daar vaker te komen. Om nog even terug te komen op de optocht. Van tevoren was er wel wat te doen over de 0% tolerance, zelfs voor de loopgroepen.
Op TV West was te zien hoe gezellig het er in Boskoop aan toe gaat waar het wel toegelaten is. Met mate prima, maar 0% is wel heel pietluttig.

Gelukkig was de sfeer er niet minder om en de prachtigste creaties kwamen voorbij. Op de brug vlakbij de Bles had ik er prachtig zicht op, blij dat ik niet in de jury zat. Ik had ze allemaal laten winnen! Top gedaan allemaal, een compliment waard! En gelukkig Prins Ruud 2 kreeg deze middag zijn scepter Maruudje ook weer in handen. Een zeer ludieke actie Booming! Nog veel plezier dinsdag in de Bles waar de Oud-Prinsen nog eenmaal optreden voor eigen publiek. Wie zondag de heel gezellige Carnavalsmis gemist heeft met de vele kwinkslagen van de pastoor, de prachtige zang van het Oud-Prinsenkoor en het ‘Halleluja’ van Marian kon hun dan alsnog horen.

Het was een super mooi weekend, bedankt iedereen!

Ria Luiten