Stichting Groen en Geluk

De eerste zaadjes zitten al in de grond en ook het gras begint alweer te groeien. Na een najaar hard werken zijn we er weer klaar voor. We nemen jullie graag mee in ons nieuwe seizoen.  

Wij hebben nog moestuinbakken op hoogte vrij! 

Wil jij tuinieren op hoogte in een eigen bak op ons terrein? Ideaal voor mensen slecht ter been. Ook hebben we moestuinbakken op hoogte voor mensen in een rolstoel of met rollator, deze zijn goed bereikbaar. 

Onze stichting is van april t/m oktober iedere zaterdag geopend van 10u tot 14u.

Afgelopen seizoen hebben we ervaren dat sommige tuinders heel veel groente en fruit over hebben. Veel werd er uitgewisseld, maar nog steeds verdween er veel in de groene bak. Nadat een van onze kinderen thuis kwam met het verhaal dat er kinderen zijn die geen fruit mee naar school kregen om dat dat te duur voor hen is. Dit baart ons zorgen en heeft ons aan het denken gezet. Om deze situaties te voorkomen willen we de groentes, fruit en kruiden wat teveel door onze tuinders gekweekt is, laagdrempelig aanbieden aan de inwoners van ons dorp.

We hebben dus een heuse “Pipowagen” aangeschaft waar iedereen zaterdag terecht kan voor opbrengsten uit de moestuinen die wij over hebben. Verse kruiden, handgemaakte producten uit onze webshop, vers gemaaid gras voor kleine dieren enzovoort. Het is zeker geen 2e supermarkt maar wat over is ligt er. Kom je ook een keertje langs? 

Vind jij het leuk om ons om zaterdag te helpen met deze marktkraam? Stuur een berichtje en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Info@stichtinggroenengeluk.nl  

Vanaf maart starten we met schooltuinen. Samen met de Maerten van den Velde school gaan we wekelijkse moestuinlessen aanbieden. Per tweetal krijgen de kinderen hun eigen tuintje. ‘Ieder kind een schooltuin’ is ons doel. We gaan er een mooi seizoen van maken met elkaar! De officiële opening is dinsdag 7 maart om 8.45u bij de stichting. Iedereen is welkom!

Vind jij het leuk om ons te helpen bij het onderhouden van de schooltuinen? Stuur een berichtje en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Info@stichtinggroenengeluk.nl  

Wij hebben weer een leuk programma opgesteld, waarvan hier vast een voorproefje:

Di 7 maart, om 8.45u: Opening schooltuinen en moestuinbakken. De wethouder komt officieel de bakken schooltuinen openen. Kom je ook een kijkje nemen? Koffie en thee staan klaar.  

Za 11 maart, van 10-14u: doen wij mee met NL Doet! We gaan het nieuwe tuinseizoen opstarten met vrijwilligers. Aanmelden kan op: www.nldoet.nl  

Vrij 7 april, van 10-13u: Wij gaan weer paaseieren zoeken met alle kinderen uit de omgeving. ’s Middags organiseren wij een paasspeurtocht voor groep 5 en ouder.  

Vrij 7 april starten wij ook met de verkoop van zonnebloem en pompoenzaadjes voor onze wedstrijden; wie kweekt de hoogste zonnebloem en wie kweekt de zwaarste pompoen! 

Za 6 mei, van 10-14u: Wij geven een klein feestje, ter ere van de officiële opening van onze marktkraam dit seizoen. Informatie volgt! 

Op onze website www.stichtinggroenengeluk.nl is altijd de laatste informatie te vinden! 

Neem er ook eens een kijkje in onze groeiende webshop!