Stroomstoring

Zondag 26 februari 2023 ondervond de Westeinderpolder, langs de Veenpoldersweg hinder van een stroomstoring om 10.15 uur. Even leek het ‘s middags verholpen, maar de blijdschap was van korte duur, slechts 15 minuten!

En tja, het koffiezetapparaat doet het niet en koken wordt lastig en als er dan 3 boerenbedrijven getroffen worden, drong de hinder zelfs door tot de koeien. Bij Corné Hoogeveen werd een noodaggregaat van de firma van Leeuwen door Stedin aangesloten. Gelukkig kwamen de buren elkaar te hulp.

Mark van Santen heeft gewacht tot de storing over was en was ’s nachts om 1.00 uur pas klaar met melken. Koeien en boer van slag, lijkt mij.

Het klinkt romantisch het kaarslicht, maar zonder een vers kopje koffie of thee en Studio sport is er al snel niets meer aan!

Linda Overdevest zocht om 21.00 uur haar bed op, maar kon de slaap niet vatten. Om 23.00 uur was er weer stroom en werd bij haar in huis nog even alles gecheckt, maar goed ook want de ventilatie van de badkamer stond nog op de hoogste stand. Uitgezet en toen kon er pas echt weer geslapen worden.

En was de rust weer weergekeerd.                                           

Petra