Gemeente Nieuwsflits

Voortgang inzet gemeente voor ontheemden uit Oekraïne

Er wonen 214 mensen op Overgoo. In totaal zijn er nu 344 Oekraïense ontheemden ingeschreven in de gemeente. Dit aantal schommelt, mensen gaan soms terug naar Oekraïne of vertrekken naar een andere gemeente.

Woej helpt gratis met belastingaangifte 2022

Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Woej biedt in maart en april gratis hulp aan, op diverse locaties binnen de gemeente. Samen met een deskundige vrijwilliger of sociaal werker wordt de aangifte digitaal ingevuld. Kijk voor de voorwaarden op de website van Woej. 

Leidsekade gedeeltelijk afgesloten tot 10 maart

Een deel van de Leidsekade (ter hoogte van nummer 6 tot en met 8) in Leidschendam is tot 10 maart 16:00 uur afgesloten wegens werkzaamheden. Al het verkeer (inclusief fietsers en voetgangers) wordt met borden omgeleid. De omleidingsroute (ook voor fietsers en voetgangers) loopt via de Damhouderstraat, Nieuwstraat, Venestraat, de Star en de Oostvlietweg. Houd rekening met extra reistijd.

Kom in actie tijdens de Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 18 maart is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Samen met vrienden, familie, buren en collega’s steekt Nederland de handen uit de mouwen en maken we onze straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoon. Want hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Doet u ook mee?

Komt u Vlietwensen versterken?

Geld voor een buurtfeest, wijkmoestuin, sportevenement of gezellige middag voor ouderen? Inwoners kunnen voor leuke ideeën een financiële bijdrage vragen aan Vlietwensen. Een commissie, bestaande uit enthousiaste en actieve inwoners, bekijkt en beoordeelt deze aanvragen. Vlietwensen zoekt hiervoor een nieuw commissielid, om samen de aanvragen te beoordelen en Vlietwensen verder uit te bouwen.

Hoe komt u vandaag in beweging?

Doe mee aan de beweeglessen voor ouderen. Of kijk op

www.sociaalservicepunt.nl voor andere activiteiten op het gebied van geldzaken, gezondheid, opvoeding, sociale contacten en (mantel)zorg.

Geef inbrekers geen kans!

Ziet u iemand speurend rondkijken in de straat? Loopt iemand meerdere malen dezelfde route? Kijkt iemand aandachtig bij huizen naar binnen? U kent u eigen buurt het allerbeste en weet precies wie er thuishoort en wie niet. Ziet u iets of iemand en vertrouwt u het niet? Dan is dat vaak niet zonder reden. Bel altijd meteen 112 bij een verdachte situatie. Uw tip kan zomaar een inbraak voorkomen.