Hondenpoep!!!

Beste iedereen uit Stompwijk,

Vanochtend kwamen de kinderen na een week vrij weer op school. Allemaal zo enthousiast en blij! Heerlijk om dat te zien en wat worden wij daar vrolijk van.

De juffen van groep 1 en 2 gingen na al de verhalen van de kinderen over de vakantie weer lekker buiten spelen. Maar ojee, heel snel werd ik er al bij geroepen. “Juf Gea, op het schoolplein en achter de voetbal kooi ligt allemaal hondenpoep.” Sommige kinderen hadden het al aan hun schoenen zitten en ik hoorde ze zeggen “nou wie doet dat nou…..” (Ik heb het netjes opgeruimd en water erover heen gegooid.)

Dat is mijn vraag eigenlijk ook aan het dorp: “Wie doet nou zo iets?” Dat een hond het soms niet kan ophouden dat is niet erg, maar dat je als eigenaar het dan laat liggen op en om het schoolplein waar jullie eigen kinderen en/of kleinkinderen spelen!?

Zullen we er met elkaar op letten?

Groetjes van juf Gea

en het hele team van de Maerten van den Velde school