De H. Laurentiuskerk bestaat 150 jaar en dat gaan we vieren

17 maart 1873 is de H. Laurentiuskerk ingezegend door de toenmalige deken van Zoeterwoude. Dat is dit jaar dus 150 jaar geleden.

Sinds ongeveer 1700 heeft er op de plek van de kerk een gebouw gestaan dat als kerk dienst deed. Door de jaren heen werd dat gebouw aangepast. Een voorportaal erbij, een toren erbij, een kerkhof erbij, veel restauraties en schilderwerk. Maar toen in 1870 de nieuwe pastoor Canters de kerk zag vond hij hem toch behoorlijk bouwvallig. Er moest een nieuwe kerk komen en de tijd was daar ook rijp voor. In 1871 was de laatste viering in de oude kerk en daarna werd gebruik gemaakt van een noodkerk. Tot in maart 1873 de nieuwe kerk in gebruik genomen kon worden. Wat een vreugde moet dat toen geweest zijn. En natuurlijk gaan wij deze mijlpaal vieren.

Zondag 19 maart is er, tijdens de viering, de opening van 150 jaar H. Laurentiuskerk. Behalve de nodige aandacht voor het kerkgebouw is er wat lekkers bij de koffie en hebben we een feestlied.

In de komende maanden willen we verschillende activiteiten houden om het 150-jarig bestaan te vieren. Op het programma staan een Stompwijks korenfestival, een tentoonstelling, een teken– en knutselwedstrijd voor de jeugd en  heel veel gezelligheid. U gaat hier in de komende periode dus nog veel van horen. U bent allen van harte uitgenodigd om onze jarige te komen  bewonderen.

Als het aan pastoor Broeders ligt, dan komen er nog veel meer activiteiten, maar daar zijn natuurlijk wel een paar extra handjes voor nodig. Wilt u helpen om het feest onvergetelijk te maken, meld het even bij ondergetekende of op het secretariaat van de parochie.

Marianne Turk tel. 06 30627336