Groene educatie op Molenwei

Vanaf april staan inspirerende lezingen en een verrassende kruidencursus op de agenda van Buitenplaats Molenwei. Wel of geen groene vingers? Na afloop kun je meteen aan de slag in keuken, tuin, polder of in jouw buurt.

Tuin in balans

Tuinliefhebbers krijgen de kans zich te laten onderdompelen in kennis over bodemverbetering, composteren, biodiversiteit en ecologisch tuinieren. Docent, bodem- en tuinexpert Anne Marie van Dam is schrijver van het boek Leve de bodem. De gepassioneerde vertelster neemt luisteraars mee door de natuurlijke balans in de tuin.

12 april: Landelijke tuinen op het veen – Deze lezing is exclusief voor tuinbezitters in veenweidegebied. Hoe stem je tuinplanten af op de veenbodem en welke beplanting past in het ecosysteem van het platteland? En hoe kun je een aantrekkelijke omgeving creëren voor insecten en vogels die leven in buitengebieden?

19 april: De tuinbodem leeft – Is jouw tuingrond droog, onhandelbaar, verhard of juist nat? Weet je hoe jouw bodem en tuingrond leeft en functioneert, onder planten en rondom bestrating? Jouw meegebrachte grondmonster wordt tijdens de avond beoordeeld. Beleef een boeiende lezing van onder het maaiveld.

26 april en 18 mei: lezingen over composteren en biodiversiteit.

Kruiden en hun krachten

Voor wie meer wil weten over de kracht van wilde kruiden staat 29 maart een introductie lezing, door het Kruidenloket met Shiva Spaarenberg, op de agenda. Op zaterdag 1 april start de verdiepende Voorjaars Kruidencursus en gaan deelnemers zelf aan de slag op 4 zaterdagen. Aan bod komen kruidenherkenning, het verwerken, en toepassingen in de keuken en als E.H.B.O. kit. Shiva is docent aan de Vakopleiding Kruidengeneeskunde bij het Kruidenrijk.

De lezingen zijn op woensdag  of donderdag van 19.30 tot 21.30 uur.
De cursus is van 10.00 tot 14.00 uur op 1 en 15 april en 6 en 20 mei.
De activiteiten zijn inclusief kruidenthee en wat lekkers.


Meer informatie en aanmelden kan op www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/