Bomenplantdag  – de Aesculus Carnea Theo Janson

Toen onze moeder, Corrie Janson- van Haaster, 101 jaar werd heeft zij gesproken met de burgemeester van Zoeterwoude over haar zoon en onze broer Theo. Ze heeft hem verteld dat hij op veel te jonge leeftijd is overleden, dat hij dendroloog was, en dat ze zo trots is dat er een boom naar hem is vernoemd. Onze moeder heeft toen gevraagd of zijn boom ook in Zoeterwoude, het liefst in de buurt van Emmaus, zou kunnen worden geplant. Dat heeft op woensdag 15 maart plaatsgevonden.

Na de middelbare school ging Theo in Wageningen bosbouw studeren. Daarna werd hij leraar op de middelbare tuinbouwschool in Frederiksoord. Hij werd erg gewaardeerd door zijn collega’s en leerlingen. Theo woonde met zijn gezin in Vledder. Toen Theo in 2003 ernstig ziek werd kwamen zijn collega’s op het idee om een boom, een rode paardenkastanje – Theo’s lievelingsboom, naar hem te laten vernoemen: de Aesculus Carnea Theo Janson.

Onze moeder en wij allemaal zijn ontzettend blij dat deze boom nu ook in Zoeterwoude is geplant. Wij vinden het is een prachtig eerbetoon aan Theo.

Familie Janson