Laatste shorttrack toernooi van dit seizoen

IHCL organiseerde afgelopen zaterdag het grootste Shorttrack jeugdtoernooi van Nederland, de Arie Ravensbergen bokaal. Een record aantal deelnemers (146!) stonden voor de laatste keer aan de start dit seizoen. Vijf van hen komen uit Stompwijk… Mijntje, Miel en Cas Juffermans en Thijmen en Wouter Loomans. Thijmen en Wouter deden mee in de categorie ‘de schaatsklas’. Wel shorttrack ervaring dankzij de leuke lessen van Joost en Annemarie, maar nog geen wedstrijd ervaring. Zie ze stralen op de foto, beiden deden het super goed. Thijmen was de snelste van de schaatsklas en kreeg zijn eerste gouden medaille!

Mijntje, Miel en Cas hebben ook een top prestatie neergezet. Vraag niet hoe ze het hebben gedaan, ze werden alle drie 19e. Mijntje bij de meisjes  junioren  D, Miel jongens  junioren E en Cas bij de jongens junioren F.

De clubbokaal ging naar IHCL. Een extra mooie overwinning, gezien het feit ze het toernooi organiseerden en het de laatste keer was.

Het was niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen, het was ook de laatste keer in de huidige ijshal, de Ton Menken-baan. Deze heeft dit weekend na 47 jaar voorgoed z’n deuren gesloten. In oktober start het volgende schaatsseizoen in IJshal De Vliet aan de Voorschoterweg in Leiden. 

Kom je ook langebaanschaatsen bij ijsclub Stompwijk: www.ijsclubstompwijk.nl/ of shorttracken bij IHCL: www.ihcl.nl/. Graag tot ziens in IJshal De Vliet.