Nieuws uit onze gemeente

Prins Clausplein 21 tot 24 april deels afgesloten

Rijkswaterstaat voert in het weekend van 21 tot 24 april groot onderhoud uit aan het Prins Clausplein/A4. Het verkeer op de A12 vanuit Utrecht kan niet naar de A4 richting Rotterdam rijden. De afsluiting duurt van vrijdag 21:00 uur tot maandag 5:00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Voorburg/A12. Houd rekening met meer verkeersdrukte!

Opening QR fit Leidschendam

Zaterdag 22 april zijn de nieuwe QR-FIT routes in Leidschendam geopend.

Ook in Leidschendam is het nu mogelijk om 2 beweegroutes te (hard)lopen: 1 van 3,3 km en een iets langere van 5,7 km. Langs beide routes staan paaltjes met QR-codes. Door deze codes te scannen op uw mobiele telefoon, krijgt u beweegoefeningen te zien die u op uw eigen niveau kunt uitvoeren. In Voorburg zijn sinds de zomer van 2022 al twee beweegroutes waar veel gebruik van wordt gemaakt: 1 van 5,2 km en een iets langere van 6,9 km.

Schoolspullenpas

Gezinnen met een lager inkomen en schoolgaande kinderen kunnen de Schoolspullenpas aanvragen. Met het geld op de pas kunnen zij schoolspullen kopen. De pas is tot en met 31 mei 2023 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

Financiële bijdrage voor buitenspeeldag

Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de nationale  Buitenspeeldag op woensdag 14 juni? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen. Sinds dit jaar kunnen niet alleen inwoners, maar ook stichtingen en verenigingen terecht bij Vlietwensen.