Koekenpan…pannenkoek…..

Tja, je kan het meisje wel uit het dorp halen, maar het dorp niet uit het meisje. En dus toog ik afgelopen vrijdag vanuit Hoogmade naar Stompwijk om samen met mijn moedertje lekker pannenkoeken te gaan eten bij Jetty’s eettafel. Toen we het Dorpspunt binnen kwamen kwam de heerlijke geur van pannenkoeken ons al tegemoet. We konden een mooi plekje uitzoeken.

Het was een volle bak met 40 personen maar geen probleem, er was ruimte genoeg en de tafels zagen er feestelijk uit met servetjes in het rood, wit, blauw en een oranje bloemetje. Het was een feest van herkenning, zoveel mensen uit Stompwijk (en omgeving) en natuurlijk  “onze” eigen bakker Jan Havik die zich een slag in de rondte heeft gebakken. Het resultaat was een hele stapel overheerlijke pannenkoeken, naturel, met kaas of met ham-kaas.

We konden zelf de topping erop doen, jam, stroop of poedersuiker. Ze vonden gretig aftrek, ze waren mooi van formaat, niet al te groot dus genoeg ruimte voor een tweede of voor sommige zelfs een derde. Ook het drankje was weer lekker en de kannen water met een schijfje citroen niet aan te slepen. Er was alle tijd om lekker te eten en te praten en daarna kregen we nog een overheerlijk ijsje met boerenjongensijs, slagroom, een stroopwafeltje en versierd met een vlaggetje.

Na afloop werd de vrijwilligersploeg in het zonnetje gezet, ze hebben er weer voor gezorgd dat het ons aan niets ontbrak. Ook was er een nieuwe vrijwilliger, Margriet de Graaf, zij werd nog even extra genoemd en heeft haar vuurdoop uitstekend doorstaan.

Met een daverend applaus werd er afscheid genomen en met goed gevulde buikjes vertrokken wij rond 13.30 uur weer huiswaarts. Heel veel dank dat ik hier van mee mocht genieten en hopelijk tot een volgende keer.


Agnes Hofstede