Gemeente Nieuwsflits

Gratis VvE-spreekuur voor verduurzamen

Wilt u als VvE stappen zetten om uw pand te verduurzamen? Goed nieuws! Er is een speciaal online VvE-spreekuur voor u geopend. Van subsidies en onderhoudsbegrotingen tot splitsingsaktes in relatie tot verduurzamen: u kunt hier terecht. Heeft u vragen of wilt u advies van een expert? Zet die stap en maak nu een gratis afspraak.

Subsidie voor activiteiten van verenigingen

Verenigingen en stichtingen spelen een belangrijke rol voor de buurt waarin ze staan. Daarom wil de gemeente hen graag ondersteunen. Dit doen we met 2 verschillende subsidies. Sport-, wijk- en cultuurverenigingen- en scouting die een activiteit organiseren voor de hele buurt kunnen een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen. Daarnaast kunnen verenigingen via de gemeente MVV-subsidie aanvragen voor het versterken van de eigen vereniging.

Laat u inspireren op de vrijwilligersmarkt

LVvoorElkaar verzorgt zaterdag 13 mei een vrijwilligersmarkt. Wilt u vrijwilliger worden en wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Ga vrijblijvend in gesprek met 23 aanwezige vrijwilligersorganisaties. Neem ook deel aan de 2 workshops: (Werk)Geluk en de Kracht van waardering (vol is vol). Van 10:00 tot 14:00 uur in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 Leidschendam. U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Vraag de Schoolspullenpas aan vóór 1 juni

Een mooie schooltas? Check! Ingewikkelde rekenmachine? Ook check! Met de Schoolspullenpas krijgt uw kind geld voor schoolspullen. Vraag de pas aan vóór 1 juni via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. 

Hoe komt u vandaag in beweging?

Doe mee aan de beweeglessen voor ouderen. Of kijk op

www.sociaalservicepunt.nl voor andere activiteiten op het gebied van geldzaken, gezondheid, opvoeding, sociale contacten en (mantel)zorg.