Jubilarissen in de kerk

Gisteren op 7 mei was het feest in de kerk. 4 Jubilarissen werden in het zonnetje gezet voor het jarenlang zingen bij het Eigentijds Misviering Stompwijk Beter bekend als het E.M.S.

Dit koor bestaat dit jaar 55 jaar en verzorgt eens in de maand de viering met eigentijdse lezingen en liederen. Met veel enthousiasme wordt hierover nagedacht en heeft een vaste plek binnen de parochie.

Deze keer was er een heel bijzondere jubilaris.

Thea Gehrmann is 50 jaar bij ons koor, heel bijzonder

Thea zit ook in het bestuur en is een betrokken persoon binnen ons koor.

Het thema van deze viering was: De levensweg. Dit was heel toepasselijk. Thea koos voor het E.M.S 50 jaar geleden en is 50 jaar meegegaan met alle veranderingen van de misvieringen, want veel is er veranderd! De grootte van het koor en de begeleiding is anders geworden. Waar eerst een combo als begeleiding  stond hebben we nu een organist (heel fijn). Zo heeft ze veel zien veranderen in de loop der jaren. Maar het enthousiasme is gebleven!

Verschillende functies had zij in de jaren en veel hebben we met elkaar beleefd en meegemaakt! Zij verwoordt in de jaarvergadering  de vieringen gedurende het jaar, kort maar heel knap samengevat.!

Was het een levensweg? Of sprak de muziek haar aan, ik denk het laatste.

De eigentijdse liedjes zijn altijd goed gekozenen sluiten heel mooi aan op de lezingen .

Nel verwoordde in haar speech heel mooi de belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Heel veel leuke dingen maar ook verdrietige.

Geliefden  verloren maar nooit vergeten wat ze voor haar en ons koor hebben betekend!!

Len Hilgersom is 25 jaar bij het koor

Paula bedankte haar voor de inzet voor het koor. Haar muzikale talent houdt ons scherp! En bij afwezigheid van de dirigente in het verleden nam Len de leiding. Voor de vrolijkheid en trouw zijn we haar heel dankbaar en hopen nog vele jaren te zingen met haar.

Als sopraan is zij een grote steun voor ons!

Nel, ook 25 jaar

Thea sprak Nel toe. Nel is als voorzitter begonnen na de doorstart in 1999, dankzij haar bestaan we nog steeds. Zij en nog een paar anderen  hebben zich volledig ingespannen door te gaan toen het koor dreigde te verdwijnen.

Nel is voor de tweede keer voorzitter  geworden nadat Betty stopte bij het koor. We zijn weer dankbaar en blij voor haar inzet. Zij is een bezige bij en laat het kaas niet van haar brood eten, In de goede zin van het woord, tevens springt ze in de bres voor het koor!

Ten slotte Paula ook 25 jaar

Ook Paula werd door Thea bedankt voor de inzet en haar taak binnen het bestuur. De financiën zijn in goede handen bij haar, al vele jaren! Veel is er georganiseerd voor het koor in de loop der jaren , vooral het 50 jarig bestaan was een mijlpaal met heel veel werk. Maar het feest was geweldig. Ook maakt ze altijd de verslagen en informeert de koorleden via de mail.

De kerk was goed gevuld met parochianen en familie en vrienden van de jubilarissen, wat heel feestelijk was en heerlijk om te zingen. Marianne Turk ging ons voor in deze Levensweg viering .

Wij als jubilarissen zijn dankbaar dat we dit hebben mogen meemaken en danken ook voor de cadeaus en bloemen die er waren voor ons. Ook het lied speciaal voor ons geschreven was heel leuk, dank ook aan de koorleden.

Na afloop was er koffie en thee met speciaal voor ons heerlijk gebakken koekjes, gemaakt door Rinus!

Waarvoor ook onze grote dank, dit maakte deze viering tot een feest voor ons!

Dank ook aan Marianne, onze voorganger van deze feestelijke dag!!

De Jubilarissen E.M.S.