Hoe doe je dat? Computervraag 7: Tekengrote aanpassen

Sommige websites hanteren een kleine lettertype wat de leesbaarheid niet bepaald bevorderd. Gelukkig bieden ze vaak de mogelijk om de tekst te vergroten door op hun website een icoontje te plaatsen met 3 letters A.

Mocht dit niet aanwezig zijn, is er nog geen ramp. Door op de 3 puntjes in de internetbrowser te klikken (bijv. Chrome en Edge) is daar de mogelijkheid om de website te vergroten.

Lukt dit niet of wil je de websites systematisch groot hebben, dan kan je bij de instellingen van je internetbrowser de vormgeving aanpassen (bijv. Chrome en Edge). Iedere website die dan geopend word, word in dat formaat weergegeven.

Een andere mogelijkheid is wanneer je over een muis beschikt met een scrollwieltje. Door CTRL-toets van het toetsenboord ingedrukt te houden en tegelijkertijd met het wieltje van de muis te bewegen, kan de tekstgrote ook aangepast worden.

Het vergrote van de tekengrote kent ook zijn nadelen. Het kan de website minder ordelijk maken of bepaalde functies van de website stoppen te functioneren. In dat geval is het een kwestie van de website te verkleinen.

Vond je dit een leuk antwoord en heb je zelf ook een computervraag? Stuur deze dan naar redactie@dorpsketting.nl of vul het contactformulier in op www.Stompwijk.nl.

Groetjes Micha