Lentefairs

Een stralende zaterdag, een mooie dag om extra aandacht te besteden aan leuke cadeaus speciaal voor moederdag. In Stompwijk kon je terecht bij Bloemsierkunst de Passie waar uiteraard bloemen en planten te kust en te keur waren. De kinderen konden een taartje van bloemen maken voor moeder, bij Kitty kon je uitleg en advies krijgen over kinesiologie en haar dochter Paula stond met een standje eigen gemaakte sieraden. Ook Nathasja Luk had veel leuke kleine hebbedingetjes die zij zelf maakt en verkoopt onder de naam Thingsbynathas.

In Zoeterwoude was er een Moederdagmarkt op het Dorpsplein. Maar zover ben ik niet gekomen, want op het Oosteinde was er een Voorjaarsmarkt door Carmen georganiseerd. En ja daar is het altijd zo gezellig dus daar moet je even geweest zijn. Net te laat om de fanfare nog te horen spelen, maar ik heb wel gehoord dat het leuk was.

Maria had flink uitgepakt met haar overheerlijke loempia’s, empanada’s en andere verrassende hapjes. Het was smullen.

De Stompwijkse kaasboer, De Dames van Akkerlust ijs. Bloemsierkunst de Passie ook hier aanwezig, wol spinnen, cursus speksnijden, paardrijden voor de kids, wijnproeverij, oude en nieuwe kleding. Een fotoshoot voor Moederdag met een hart van bloemen, fijne sieraden, lekkere geurtjes, loterij en vogelhuisjes gemaakt door Henk en verkocht door Lenie met service aan huis (bedankt, hij staat prachtig).

Kortom er was van alles te beleven, een lekker drankje en een hapje, gezellige mensen en muziek en de volgende dag zijn er waarschijnlijk heel veel moeders verwend.

Fijn dat er op deze manier in Stompwijk toch wat leuks gekocht kan worden. En ben je geen moeder of heb je geen moeders meer zoals ikzelf, dan geniet je gewoon mee. Ook niet verkeerd toch.

Ria Luiten