Blesruitermenners actief op eerste onderlinge wedstrijd

Dit jaar, 2023, is voor onze vereniging  “De Blesruiters” een bijzonder jaar, op 23 Juni 1973 werd onze vereniging  opgericht en bestaat dit jaar dus 50 jaar. De oprichters waren 3 bekende Stompwijkers (de drie Musketiers) t.w,  Sjaak Vurens, Piet Roeling en Aad Koeleman. 

Een korte geschiedschrijving kunt u lezen op de site van de Blesruiters  www.blesruiters.nl onder de kop geschiedenis, maar u hoort zeker meer de komende tijd, wat u wel al vast in uw agenda moet vast leggen is de datum 23 en 24 juni a.s. dan is er een uitgebreid feestprogramma op ons terrein.

Als voorproefje werden op de afgelopen Regio vergadering van Regio West van de KNHS (Zuid – Holland) maar liefst 5 verenigingen gehuldigd voor hun 50 jarig bestaan, waaronder de Blesruiters , Kitty Smits-Roeling en Kim Hijdra mochten de bijbehorende  “schaal” in ontvangst nemen.

Dan de wedstrijd, zondag was het prachtig weer, toch had de veelvuldige regen van de afgelopen tijd ons wedstrijd-terreintje geen goed gedaan en moest er voor het onderdeel de vaardigheid uitgeweken worden naar de achterste bak en het landje op ons eigen terrein wat overigens een prima alternatief bleek.

17 blesruitermenners hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd en daar was het bestuur dik tevreden mee. Gestart werd met de dressuur die gejureerd werd door de bekende KNHS jury Clemens Ammerlaan .  Het iets te lange gras op het landje was geen belemmering voor de prestaties wel was duidelijk dat we aan het begin van het wedstrijd seizoen zitten en er nog ,mede door het weer, onvoldoende geoefend was.

De winnaars bij de dressuur waren: Pony’s klasse B: Danny van Basselaar, klasse L: Purdy van der Salm ,tweespan pony’s: Lindsay Landman en bij de Paarden klasse B/L: Kitty Smits-Roeling.

De Vaardigheid mocht 2 keer gestart worden en bij foutloos ook nog een barrage, hier waren de winnaars ,Pony’s klasse L/M: Martine van der Helm, Paarden klasse L/M: Robert Schot en pony’s tweespan: Lindsay Landman.

Voor de volledige uitslag kijk op www.blesruiter.nl

De deelnemers uit het Wilsveen knoopte er nog, mede door het zonnige weer een mooi ritje huiswaarts aan vast via Leidschendammerhout.  Het was een prima en gezellig “paardendagje” Ab