Toerclub Stompwijk

Op Hemelvaartsdag stond er voor de A-groepen een rit op de kalender. Dan rijden we een rondje om Rotterdam met onderweg de nodige tunnels. Je hebt dan de klassieke route langs de Rottemeren, A16 en door de Kiltunnel, Heijnenoordtunnel en Maastunnel, maar daar wordt ook wel eens van afgeweken. De 8 man van de A1 ging onder leiding van Edu op klassieke wijze naar de koffie, maar kozen voor de terugweg voor de Beneluxtunnel. Dat is wel wat verder, maar een veel mooiere route die bovendien veel minder door de stad gaat. Een hoop fietspaden door groen gebied leidden ons uiteindelijk ook weer naar Stompwijk. De A2 ging ook op de heenweg op het alternatieve pad via Kinderdijk en om Dordrecht heen.

Arno van Rijn

Afgelopen zondag beloofde weer een mooie fietsdag te worden. Toch was er bij de start geen zon te bekennen en duurde dat ook zeker tot halverwege de ochtend.  Het bracht wel  ruim 65 fietsers naar de start.

De A1 vertrok met een bijna volledige bezetting van 16 man voor de rit naar Leimuiden. Eigenlijk een beetje dichtbij voor een rit van, volgens de kalender, 100km. Maar met de nodige omwegen lukte dat toch aardig en gingen we er zelfs iets overheen. De omweg ging bijvoorbeeld langs de Kromme Mijdrecht en het Drecht-Amstelkanaal. En dat kanaal slingert meer dan de naam doet vermoeden, dus het blijft wel opletten met onverwacht scherpe bochten en mogelijke tegenliggers. Ook passeerden we kajakwedstrijden, waarvan de deelnemers hun kampement langs de route hadden opgezet. De koffie in Leimuiden kwam uit de kan en ging dus snel. We waren snel weer op weg terug en mooi op tijd weer in Stompwijk.

Arno van Rijn

C1 naar De Bonte Haas in Wateringen

De C1 stond om half 9 met 10 man/vrouw aan de start, waaronder 2 gastrijders uit Leidschendam die sfeer kwamen proeven. Hiermee kwam het percentage niet Stompwijkse rijders op 80 % wat wel te denken geeft. Er zijn al geruchten om de naam te veranderen? 😉

Via de Driemanspolder en Leidschendam ging het langs de Vliet naar Delft waar zelfs op een groot kruispunt waarvan ik de naam vergeten ben nog zo weinig verkeer was dat alles netjes dicht bij elkaar kon blijven (Phoenixstraat red.). Na het karakteristieke Delft, volgden kriskras vele nieuwbouwwijken van Delft, Rijswijk en Den Hoorn maar toch, hoe, dat weten alleen de captains zagen we de hoge brug in Wateringen bij De Bonte Haas.

Een vriendelijke jongeman had al een ronde bank voor ons gereserveerd en de koffie was heerlijk.

Op de terugweg kwamen we langs de Vliet een wielerwegwedstrijd tegen waardoor we even werden opgehouden maar na het peloton toch over het parcours mochten rijden, halverwege werden we wederom de berm in gedirigeerd waarna de veiligheidsmotoren, de jury en de volgauto’s en uiteindelijk het peloton voorbij denderden. Wat een snelheid is dat! Na de laatste auto kregen we het sein veilig en vervolgden wij in ons eigen tempo de weg. Via Voorburg, Leidschendam en de vogelplas bereikten we Stompwijk, waarna ik om 12 uur met 55 kilometer op de teller mijn fiets in de schuur zette.

Ria van der Hoeven

Aanstaand weekend rijden we de clubtocht op 2e Pinksterdag. Vertrek is om 8.30u voor een rit naar Montfoort, Vlist of Leimuiden.

Op 1e Pinksterdag kun je dan lekker wandelen bij de IJsclub.