Duurzame Flits

Deze Duurzame Flits is geheel gewijd aan de Green Challenge op 31 mei en aan het afscheid van twee bestuursleden: Will Kranenburg en Johan van Workum.

Afscheid van de ‘oprichters’ van Stichting Duurzaam

Per 19 mei hebben de twee langstzittende bestuursleden afscheid genomen! Will Kranenburg was één van de oprichters van de Lokale Agenda 21 Leidschendam, voorloper van de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg. Johan van Workum was van het begin af aan actief betrokken bij de Stichting Duurzaam Voorburg. Beiden hebben de samenvoeging van de Voorburgse en Leidschendamsche poot mee vormgegeven en zijn tot aan vandaag actief gebleven als bestuurslid. We nemen dan ook met spijt in ons hart, maar met heel veel dank, waardering en respect afscheid. We hebben dat gevierd bij het lunchcafé De Smulhoeve, bij de Stadsboerderij Landzigt, onderdeel van Ipse De Brugge.  Met het huidige bestuur gaan we met volle kracht door, maar nieuwe bestuursleden of vrijwilligers blijven altijd welkom! Wil je ook meedoen en meedenken over duurzame initiatieven, acties organiseren of kritisch meedenken met de gemeentelijke duurzaamheidsplannen, neem dan graag contact op met marjanvangiezen@icloud.com

31 mei: Green Challenge Leidschendam-Voorburg: je kunt je nog aanmelden!

Op woensdagavond 31 mei vindt de Green Challenge LV plaats, in theater Ludens. Met een inspirerende gastspreker, Florian Dirkse, met de wethouder Duurzaam van Leidschendam-Voorburg, Marcel Belt en met zangeres Hanneke Laura. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot 21.15 uur, waarna bij een drankje nog kan worden nagepraat. Toegang is gratis, maar aanmelden wordt gewaardeerd.

We zitten reeds op bijna 100 deelnemers, maar er  zijn nog plaatsen beschikbaar. Het wordt een avond met veel energie, het invullen van dromen, voorbeelden van wijk- en buurtgenoten die met elkaar al duurzame acties hebben opgezet. We dagen iedereen uit te komen luisteren  , meepraten en misschien ook al met elkaar tot ideeën te komen hoe we onze eigen omgeving duurzamer kunnen maken. Kan jouw buurt ook wel wat energie en inspiratie gebruiken? Kom dan luisteren en geef je op voor een klimaat- of energietafel, een groen-adoptie-clubje of een andere vorm om met elkaar in actie te komen. Tijdens een vervolgavond op 13 september gaan we samen met u aan de slag om hier invulling aan te geven. En natuurlijk gaan wij u hierbij helpen. Later in het najaar gaan we onze acties aanbieden aan wethouder Marcel Belt, waarbij we hopen dat de gemeente deze Green Challenge samen met ons wil ondertekenen.

U kunt u vanaf nu inschrijven via green.challenge.aanmelding@gmail.com of via de website van de Stichting Duurzaam LV. Er is een maximum aantal plaatsen dus geef u snel op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *