Opfleuren Stompwijk

Zaterdag 20 mei was het zover, we hebben de bloemetjes weer buiten gezet. Het was dit jaar voor de 6e keer en het was toch wel even een dingetje om het geld weer bij elkaar te krijgen. Voor twee fondsen is het regelmatige karakter, de aanleiding om niet meer te ondersteunen. Dankzij Fonds 1818, en andere spontane en gevraagde sponsoren is het toch weer gelukt en is er zelfs een bodempje voorzaadjes voor volgend jaar.

We hebben een aardig clubje en samen zijn we de klus aangegaan. De start in de tuin bij Elly de Waal bij haar atelier, dat is al een feestje. Je kijkt je ogen uit naar allerlei bij elkaar verzamelde en opgevrolijkte pullen. Koffie met wat lekkers en voorzichtig zonnetje, wat wil je nog meer. Klaas heeft weer de aanhangwagen bij Van Leeuwen geregeld, waarvoor onze hartelijk dank, want dan hebben we opslag voor planten, potgrond, trapjes en een mooie werkhoogte tegelijk.

De groep werd opgesplitst en ging zijn ding doen. Koos zorgt zoals altijd voor de Kniplaanbrug en de ‘nieuwe’ roze fiets bij het fietspad van Van Santen. De bakken aan de Tuinbouwbrug zijn onder de hoede van Wilma en Ton van Es. Hierbij hebben we ze geholpen omdat ze zelf andere bezigheden hadden. Dan de brug naar de Zustersdijk en de bakken bij de kerk. Hierna kwam de Hoge Brug aan de beurt.

Ondertussen werden de fietsen door Elly en Petra onder handen genomen. Bij de sporthal zijn de oude mandjes verwijderd en nieuwe geplaatst. Dit was mede mogelijk doordat er mandjes door Elly zijn verzameld of die bij haar in de tuin zijn gezet, voeg daar kleurrijke bakken die Ingrid van de Passie gedoneerd heeft en je kan weer vooruit.

Een koffiepauze met wat lekkers bij de Boon’s supermarkt deed ons ook goed.

Dan met zijn allen de Meerlaan/Hoefblad aangepakt waar tot onze grote verbazing de blauwe fiets verdwenen was, die er vrijdag nog stond!

Een zoektocht leverde wel het eerder verdwenen mandje op, maar geen fiets.  Gelukkig hadden we nog een oude fiets in voorraad, niet geverfd, maar toch. Deze heeft nu zijn plek op de Meerlaan gevonden, opgefleurd en wel. Een andere fiets die al maanden op slot stond heeft nu zijn weg gevonden aan het begin van het Oosteinde, om bij het bord van Stompwijk iedereen welkom te heten in dit groene en fleurige dorp.

De knalroze fiets, die bij het Dorpspunt op deze actie stond te wachten, heeft zijn plek gevonden bij het Van Santenfietspad. Het Dorpspunt is eveneens weer in de bloemen gezet, op hun eigen rekening, en daar werd nog even gezellig nagepraat en een afzakkertje genomen.

Veel gestelde vragen:

Waarom zorgt de gemeente niet voor de aanschaf van die geraniums?

Dat gebeurt alleen op de zogenaamde A-locaties zoals Damlaan en Herenstraat

Waarom altijd die geraniums?

Dat komt omdat het zulke sterke planten zijn, die niet direct hun kopjes laten hangen bij aanhoudende droogte of snel verwaaien.

Waarom geen vervanging van de planten in de wintermaanden?

Dat is vooral een financiële kwestie, omdat we afhankelijk zijn van sponsoren en fondsen.

Petra Oliehoek- van Es