Jetty’s eettafel

Vrijdag gingen we met ruim 40 man aan tafel, door een administratieve fout aan mijn kant. Gelukkig hadden we genoeg soep, schnitzels en toetjes.

Ron Verhagen was de kok. Hij had om 9.00 uur de vrijwilligers aan het aardappelschillen en het afhalen van de boontjes gezet. De boontjes kregen na het koken een jasje van spek of bacon. Het groentesoepje vooraf was, denk ik, thuis al flink voorbereid. Een overheerlijk toetje maakte het geheel af. Allemaal heel simpel, aldus Ron, en overheerlijk.

We hadden veel personeel lopen, maar niemand heeft met de armen over elkaar gezeten. Er is altijd wel wat te doen. De wanden, de tafels opstellen en dekken. Nog een boodschapje halen en ondersteunen. Nieuwe gezichten en personen die zich als sluitpost opwerpen, om zoveel mogelijk anderen de kans te geven om gezellig met elkaar te eten. Dat is lief.

We hadden al een heerlijk dessert en er kwam nog een toetje toe.

Advocaat met slagroom, een traktatie van de 90 jarige Jan Boogmans. Spontaan werd er voor hem ‘Lang zal hij leven’ gezongen. Kortom, het was weer reuze gezellig.

De volgende eettafel staat gepland op 30 juni.

Petra Oliehoek– van Es