36e Op de Camping Weekendkamp weer ouderwets geslaagd

Vorige week vrijdag om 19.00 uur was het eindelijk zo ver. Het startsein voor het kamp werd gegeven, meer als 70 kinderen en 50 leiders hadden er veel zin in. De dag begon met mooi stralend weer en zaterdag was het in de middag toch wel wat warmpjes. Iedereen was goed gehumeurd, de grote  tent om te slapen stond klaar, prachtig versierde kantine en een mooi podium. 

De organisatie had echt haar best gedaan om er een ‘Op de Camping’ van te maken.  De speciaal geselecteerde ‘op de camping’ jury, bestaande uit een delegatie van Akkerlust en Familie De Groot hadden voor de openingsact  een prominente plek gekregen dicht bij het podium om alle teams goed te kunnen beoordelen, immers voor een goede beoordeling van de teampresentatie is een goede zitplaats een vereiste.

Voordat de eerste team presentatie kon beginnen was het de beurt aan de kampstaf om het   weekendkamp te openen. Later werd het startsein gegeven door de Kampstaf voor de bedachte spellen die door de bouwploeg speciaal gecontroleerd zijn.

Tussen de spellen door werden de kinderen door de catering voorzien van een hapje en drankje. Vrijdagavond stond natuurlijk het welbekende patat en frikandel op het menu, ‘gekookt’ door de speciale bakploeg.

Voordat er zaterdagochtend weer begonnen werd, moesten de deelnemers wel de spieren warm maken tijdens de ochtend gymnastiek les van Rachelle. Waar water is, is er veel plezier. Het was natuurlijk puur toeval dat we met dit mooie weer zaterdagochtend het zwembad in Zoeterwoude gereserveerd hadden. Het hele zwembad was voor ons zelf en er werden leuke waterspelen gespeeld en later mocht er nog vrij gezwommen worden.

In de middag werd er weer ouderwets van de dijk gegleden en bij de Akkermunt over de sloot heen getokkeld.

De winnaars werd het team Kobus de Uil met de vaste leiders Milou en Kyra die veel punten vergaarden met hun goed gebruikte joker. Zij kregen de nieuwe wisselbeker uitgereikt door de Spreekstalmeester van de kampstaf.

Hiervoor willen we de volgende sponsoren bedanken:

Laura v.d. Bos (decoratie), Linda Roos Springkussen, Lexmond (ijsjes), BOON’s Robbert Pruijssers, Luiten Food, Club van 100   en alle andere giften en spullen die dit kamp mogelijk gemaakt hebben. Tevens de Juryleden, de bouw-, bak- en cateringploeg en alle vaste- en losse leiders.

Einduitslag 36e weekendkamp

        Weekendkamp 2023 
   
Plaats punten
1eKobus de Uil51.5
2eClub Sammy48.5
3eMolly en Caatje44.5
4eRick de Kikker38.5
5eFien en Teun34
6eKoos Konijn28.5
7eBollo de Beer25
8eOrry and Friends24.5
9eZipp de Bij22
10eLenny de Vos15

Namens de weekendkampstaf; Sanne, Margreet, Sjors, Wendy, Dennis,

Jokelien, Rachelle, Maroeska en Peter