Stichting Oud Stompwijk

Afgelopen week is Stompwiic nummer 28 afgeleverd. Ton heeft, ondanks de warmte, een aantal middagen gelopen om de leden in Stompwijk weer van het nieuwste boekje te voorzien. En de anderen zijn per post bezorgd.
Deze keer zat de factuur voor dit jaar erbij. Wij hopen dat jullie ons willen blijven ondersteunen en het bedrag a € 15,= of buiten Stompwijk a € 25,= zo spoedig mogelijk willen overmaken met vermelding van het factuurnummer. Alvast bedankt hiervoor.

Wij hopen dat we jullie met de diverse verhalen en de mooie foto’s weer hebben kunnen verrassen en dat er veel herinneringen boven komen. Alle verhalen en foto’s zijn welkom, we proberen het zo divers mogelijk te maken en juist de persoonlijke verhalen zijn vaak zo mooi.

Vereniging Erfgoed Leidschendam onderzoekt en beschermt erfgoederen en cultuur in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk en op historisch belangrijke gebouwen wordt een blauw informatiebord geplaatst met de bijzondere historische aspecten van het gebouw. In Stompwijk kreeg de Bles de eer om als eerste historisch gebouw zo’n plaquette in ontvangst te mogen nemen. Namens Erfgoed Leidschendam had Dhr. Hans Grootenhuis Stichting Oud Stompwijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en de onthullingshandeling te doen. Ook Idsard Bosman, Jos Teunissen en een ander bestuurslid waren namens Erfgoed aanwezig. De fotograaf van het Krantje en Reno Hilgersom van de Bles maakten het gezelschap compleet.

Aan ons ere-bestuurslid Gerard Suyten de eer om het bord te onthullen. Daarna werd er door voorzitster Truus Knijnenburg een stukje van de historie van de Bles toegelicht en is er binnen een rondleiding gegeven.

Het is de bedoeling dat er in Stompwijk nog meer van deze historische bordjes geplaatst gaan worden in de toekomst.

Als je een specifiek historische plek in aanmerking wil laten komen, geef dit dan door aan Vereniging Erfgoed Leidschendam of geef het door via Oud Stompwijk.

Vlak naast de ingang aan de Meerlaan is nu het blauwe bord te bewonderen, kijk er eens naar voordat je in de Bles naar binnen gaat.        

Ria Luiten