Hallo lieve kinderen,

Vandaag val ik meteen met de deur in huis en wel in het huis van opa, oma, waar Annie en Keesje weer even aan het logeren zijn!

“Zeg, opa,” vroeg Annie, “hoe is het verder met de apostelen van Jezus gegaan, nadat zij de Heilige Geest als vlammetjes op hun hoofd hadden ontvangen? We weten nog dat het toen Pinksterfeest was geweest!”

“Nou,” zegt opa, “er is toen veel gebeurd, want de apostelen gingen erop uit om overal over Jezus te vertellen, zodat de mensen Jezus beter konden leren kennen om zo goed te kunnen leven, maar om ook vrienden van Hem te kunnen worden! Heel veel mensen vonden dat fijn en kwamen steeds weer terug om naar de verhalen van Jezus te luisteren!” “Jezus kon toch ook wonderen doen?” vroeg Keesje. “Natuurlijk, hoor!” Opa streek met zijn hand over zijn baard en begon te vertellen:

“Op een dag kwamen heleboel mensen naar de tempel en vroegen aan een apostel van Jezus, die Johannes heette: “Vertel ons het verhaal, van toen Jezus nog op aarde was, over de bruiloft in Kana!” En dat wat Johannes toen aan de mensen vertelde, vertel ik nu aan jullie, luister maar:

“Ja, mijn lieve Annie en Keesje, heel lang geleden werden Jezus en zijn vrienden voor een bruiloft uitgenodigd. Dat is een trouwfeest! Dit feest werd gevierd in Kana. Dat is een plaatsje in Galilea. Weet je wie daar ook nog was uitgenodigd?” “Neen!” riepen ze met z’n allen in koor. “Nou dat was Moeder Maria, de Moeder van Jezus! Ja, iedereen was blij en vrolijk! Het was er heel gezellig! Zelfs eten en drinken was er meer dan genoeg voor iedereen, of………toch niet? Ja, kijk er is iets mis!”

“Wat dan?”  vraagt Keesje heel nieuwsgierig! “Nou iets heel vervelends, want er waren zoveel mensen uitgenodigd en nu was de wijn al bijna op”
“Oei, oei, oei,!” zuchtte Maria, “dat gaat helemaal fout zo! Gelukkig is Jezus ook hier aanwezig, misschien dat Hij helpen kan!” Zo vlug als ze kon, ging ze naar Jezus toe en fluisterde:……………….”

Opa stopte met vertellen en zei, dat  ze deze keer de rest van het verhaal maar in de Bijbel moesten opzoeken! Dat is Johannes  2:1-12.

Wel jammer dat ze bij zo’n spannend gedeelte, door opa aan het werk werden gezet, maar dat geeft niet, daar worden zij alleen maar knapper van!

Dus lieve kinderen, dat gaan wij ook doen, maar eerst even dit:

Vertel eens wat:

*Vertel het verhaal, als je die in de Bijbel hebt gevonden!

*Creatief bezig zijn:

Zoek ook zelf het verhaal op en vertel het na.

– Maak ook een mooie tekening erbij.

*Muziek:

Tik in bij YouTube:

Bruiloft in Kana karaoke

Van Lieske Keuning.

Okay, lieve kinderen, dat was ’t ook weer! Gods zegen en…… tot de volgende keer!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf )