Toerclub Stompwijk

Na een zwoele zomernacht stonden afgelopen zondag weer genoeg fietsers paraat bij de start voor een warme clubrit. De bestemming voor de A-groepen was de Boshut in Vogelenzang en de A1 vertrok met 11 man die kant op. We hoopten dat we nog voor de drukte de duinen wel door konden en dat viel inderdaad mee. Hoe verder naar het noorden we reden, hoe duidelijker de overblijfselen van de zomerstorm van afgelopen woensdag langs de route zichtbaar waren. Veel afgewaaid sprokkelhout, maar ook geknakte takken en bomen. Na Noordwijk kwamen we ook afgesloten fietspaden tegen. Blijkbaar was de rommel nog niet overal voldoende opgeruimd. Een paar keer stuitten we op hekken en we kwamen de A3 tegen die ook op zoek waren naar een beschikbare route. Wij kozen een alternatieve route langs de duinrand en kwamen zo alsnog bij de koffiestop uit. Het was al aardig druk op het terras, maar werden toch vlot geholpen. Daarna weer een stukje dezelfde weg terug en via Bennebroek naar de Ringvaart. Dat ging met de wind in de rug lekker vlot.

We raakten bij Oude Wetering nog wel iemand kwijt die was omgekeerd voor een afgewaaide fietsbril. Niemand had dat gemerkt, maar na telefonisch contact was de groep weer compleet voor het laatste stuk naar Stompwijk. Na ruim 100km zat het er daar weer op voor de dag.

Arno van Rijn

Onder ideale omstandigheden vertrok de C1 met 7 vrouwen en onze mannelijke captain om klokslag half 9 vanaf de parkeerplaats bij de sporthal. Direct na de start bleek het fout te zijn gegaan: Bij de fietsbrug over de Jan Koenensloot waren we nog maar met 5. Waar waren de 3 vermisten? Telefoontje loste het raadsel op, ze bleken langs de N206 te fietsen. Bij de Jumbo in Zoeterwoude werd er weer bij elkaar aangesloten. Op naar de weilanden van Kaag en Braassem, over de fietspaden door de Boterhuispolder waar Lakenvelders deze omgeving doen lijken op een schilderij van Paulus Potter. De koffiepauze bij Jos en Nel (broer en schoonzus van onze fietsvriendin Wil) op hun mooie gigantische tuin De Wippert in Roelofarendsveen is toch waar we jaarlijks naar uitkijken. Stoelen + parasols stonden klaar, ook voor de C2, de koffie was super lekker, de home-made appeltaart mét slagroom was een heerlijke traktatie, en voor de broodnodige vitamientjes kwam er nog een bakkie fruit als toetje. Wat een feestje, en daar hoort natuurlijk ook de groepsfoto bij.

Na de koffie was de temperatuur dusdanig gestegen, dat we onze geplande 50 km graag wilden voltuffen, maar dan was het voor vandaag wel genoeg. Dus via Hoogmade, Leiderdorp en het Molenpad van Zoeterwoude werd ons doel bereikt. Het was weer een gezellige, mooie tocht.

Lidia van Leeuwen