Hallo lieve kinderen,

“Hoeraaa het is vakantie!” hoor ik jullie roepen, dan hebben we mooi de tijd om te kijken of Annie en Keesje het verhaal van Johannes hebben kunnen vinden!

Wie komen daar zo naar binnen aangestormd, zwaaiend met een tas van de supermarkt? Natuurlijk Annie en Keesje! “We hebben het, we hebben het,!” schreeuwen ze het uit! “Ja, we hebben het verhaal in de Bijbel gevonden! Kijk maar!” Keesje haalt de Bijbel snel uit die supermarkttas en laat die aan opa en oma zien! “Nou, nou” zegt oma,  “ Geef maar hier en vertel maar meteen, want je maakt ons zo nieuwsgierig!” Zo begon Keesje toen zijn verhaal, luister maar:

“We weten allemaal dat het verhaal over “de bruiloft van Kana” gaat en dat Maria, de moeder van Jezus, eveneens was uitgenodigd. Aangezien er veel mensen op het feest waren en de wijn al bijna op was, had Maria gedacht Jezus te moeten waarschuwen en zo gauw als ze kon ging ze naar Hem toe en fluisterde in Zijn oor: “ Ze hebben geen wijn meer!” Toen antwoordde Jezus: “Bemoeit U niet met wat Ik moet doen, het juiste moment voor Mij, is nog niet gekomen!” Maria ging toen weer terug en zei tegen de dienaren: “ Doe precies wat Hij u zegt!” Dat vonden de dienaren goed, want toen Jezus later bij hen kwam en vroeg of zij de waterbakken met water wilden vullen, deden zij dat meteen! Daarna zei Jezus: “Haal er een beetje water uit en breng het naar de leider van het feest!” De leider nam een slok en riep zeer verrukt “Wat smaakt dat goed zeg, waarom laten jullie zo’n goede wijn tot het laatst? Dit is echt goede wijn voor dit feest!” Natuurlijk wist hij niet dat het eerst gewoon water was geweest en dat Jezus een wonder had gedaan door dit water in wijn te veranderen! Dit was Zijn eerste wonder!

Alle mensen waren heel blij en het feest kon gewoon doorgaan. Jezus bleef nog even op het feest en ging later met Zijn apostelen naar een ander plaatsje, Kafarnaum geheten.

 “Zo zie je het opa, dat Jezus de mensen echt blij kan maken!” zei Annie opgetogen. “Zeker lief kind, ook nu is het zo! Blijf daarom altijd uit de Bijbel lezen, bid veel en probeer een vriend van Jezus te zijn en te blijven! Dan ben je eveneens blij, al gaat het in het leven niet altijd zoals jij het zou willen hebben!” antwoordde opa.

Klap, klap, klap, een groot applaus kregen Keesje en Annie, omdat ze alweer hebben laten zien dat ze goed hun best kunnen doen! “Jullie krijgen 10 punten hoor, want dat hebben jullie heel knap gedaan! Volgende keer, dan mogen jullie over het tweede wonder van de Here Jezus vertellen! Ga dat alvast maar opzoeken!” zei oma heel trots! Daar gingen ze dan met glunderende snoetjes in de Bijbel neuzen, op zoek naar het tweede wonder van de Here Jezus! Mochten ze het nog niet vinden, dan kunnen ze dat lekker tijdens de vakantie doen!

Nou lieve kinderen, dat gaan ook wij doen, maar eerst even dit:

*Vertel eens wat:

-Hoe hebben jullie het verhaal in de Bijbel kunnen vinden?

-Wat gebeurde er op het feest en welk wonder deed Jezus?

*Creatief bezig zijn:

-Maak een toneelstukje van dit verhaal en voer het thuis of op de camping

op tijdens de vakantie.

*Muziek:

-jullie krijgen aardig wat mooie liedjes om naar te luisteren of mee te zingen

eveneens tijdens de vakantie!

Tik in op YouTube: “Christelijke kinderliedjes – Compilatie/ Nederland zingt “

Dat was het dan weer! Ik hoop dat jullie van de leuke musical van groep 8 hebben genoten en ik wens julllie allemaal Gods rijkste zegen toe en een heeeeeeeeeeele fijne vakantie!

Heel veel liefs, Olivia. (voorleesjuf)